EXPO GIE KNAEPS IN VERNIEUWD FOOD CENTER JAN GEVERS

Expo Gie Knaeps in vernieuwd Food Center Jan Gevers

Ter gelegenheid van de opening van het vernieuwde Food Center Jan Gevers stelt gie Knaeps “The Big Ones” tentoon, een verzameling foto’s op groot formaat, geselecteerd uit zijn jarenlange carrière als persfotograaf in de muziekwereld.

gie Knaeps was gedurende 30 jaar huisfotograaf bij Humo, waar hij als enige alle concerten en festivals (Werchter, Pukkelpop, Pinkpop, enz.) fotografeerde. Hij geeft hier voor het eerst, exclusief bij Food Center Jan Gevers, de gelegenheid aan het publiek om foto’s van de grote artiesten uit de periode van 1975 tot 2010 aan te kopen. Alle werken zijn gesigneerde en gedateerde kwaliteitsprints op canvas, te verkrijgen aan uiterst democratische prijzen.

De expo loopt van 14 september tot 31 oktober bij Food Center Jan Gevers, Ambachtsstraat 3 in Mol. Op 14 en 15 september houdt het Food Center een opendeurdag (zaterdag van 10 tot 18 uur, zondag van 10 tot 17 uur) met demonstraties en kookworkshops.

gie Knaeps is elke dag aanwezig van 14 t/m 21 september.

U vraagt zich wellicht af wat de link is tussen Food Center Jan Gevers en gie Knaeps? Het onderstaande artikel van Jan Hertoghs maakt veel duidelijk…

De wereld is klein.
Maar wist u dat er een link was tussen Luc Gevers, groothandelaar in bakkerijgrondstoffen, gie Knaeps, fotograaf van pop- en rockberoemdheden,
en de aanslagen van 11 september in New York?
Dat zit zo.


Luc Gevers ging in september 2001 met 80 bakkers voor 4 dagen naar een grote bakkerijbeurs in Las Vegas. Waren voor die gelegenheid ook meegereisd: gie Knaeps en Jan Hertoghs, beiden van Humo.
De groep kwam aan in Las Vegas op de avond van 10 september,
en werd wakker in het Amerika van 11 september. Door die aanslagen werd alle vliegverkeer stilgelegd en de bakkers zaten geen 4 maar 8 dagen in Las Vegas.

In die tussentijd is toen een bijzonder handelsakkoord gesloten.
Als Luc Gevers ooit zijn Food Center vergroot, dan komt gie Knaeps daar een fototentoonstelling houden en Jan Hertoghs de inleiding verzorgen.


Na achttien jaar is het zover. Op 14 september om 14 uur is de vernissage van de foto-expo "The Big Ones";
Met 102 foto's op groot formaat van De Grote Namen uit de pop en de rock: Amy Winehouse, Lady Gaga, Nirvana, Bruce Springsteen, Dylan, Madonna, Prince, Beyonce, The Stones, R.E.M., David Bowie en Vele Anderen.

Kom naar deze front- en backstage expo.
Later kan u zeggen: Madonna was in Mol en ik was erbij.

BRON: Jan Hertoghs