DE DAG VAN DE AMBACHTEN TRANSFORMEERT NAAR DE MAAND VAN DE AMBACHTEN

De Dag van de Ambachten transformeert naar de Maand van de Ambachten

De Dag van de Ambachten transformeert naar de Maand van de Ambachten

Omwille van de gezondheidscrisis door het coronavirus is een beperking van de contacten en bijeenkomsten noodzakelijk. De Dag van de Ambachten, die het werk van onze ambachtslieden belicht, stond aanvankelijk gepland op 15 november. Die zal nu transformeren naar een nieuw concept dat de hele maand december zal doorlopen. Dat meldt organisator FOD economie. 

De huidige gezondheidscrisis vereist een drastische vermindering van de interpersoonlijke contacten en maakt het niet mogelijk om evenementen te organiseren die mogelijk een groot aantal mensen samenbrengen. Daarom transformeert de Dag van de Ambachten, sinds 2006 georganiseerd door de FOD Economie, met de steun van de minister van Middenstand, Zelfstandigen en KMO’s, dit jaar naar een nieuw concept: de Maand van de Ambachten.

Mediacampagne

Gedurende de hele maand december wordt een mediacampagne gevoerd met als doel onze ambachtslieden te promoten en de bevolking aan te moedigen hen te steunen door bijvoorbeeld de eindejaarsaankopen bij hen te doen. Gezien de gezondheidssituatie en de meest recente besluiten van het Overlegcomité, is dat in eerste instantie alleen mogelijk met bestellingen op afstand, afhalingen, en leveringen aan huis. Het is daarom belangrijk in de huidige context, maar ook voor de toekomst, dat ambachtslieden hun activiteiten online ontwikkelen.

Tot op heden hebben meer dan 1500 ambachtslieden in heel België een wettelijke erkenning gekregen, die garant staat voor kwaliteit, authenticiteit en manuele knowhow.

Ondersteuning bij eindejaarsaankopen

De coronacrisis heeft zowel de noodzaak aangetoond van een terugkeer naar de lokale productie als de wens van de consument om over nuttige, kwalitatief hoogstaande producten te beschikken. Ze heeft ook aanzienlijke schade toegebracht aan onze handelaars in het algemeen en onze ambachtslieden in het bijzonder. Het is bijgevolg meer dan ooit belangrijk om hen te steunen. Ik nodig daarom iedereen uit om de tijd te nemen om de websites van onze ambachtslieden te ontdekken en hen te ondersteunen door eindejaarsaankopen bij hen te doen, voor zover mogelijk online of op bestelling.

- David Clarinval, minister van Middenstand, Zelfstandigen en KMO’s