NIEUWS

Spent Grain Food Oproep deelname begeleidingsgroep

Bent u geïnteresseerd om draf aan te bieden, draf te drogen of draf tot voedingsproducten te verwerken, ondersteun dan het onderzoek door deel te nemen aan de begeleidingsgroep van dit 2 jaar durende TETRA project.
Lees verder...

OPINIE: Voor ons krijgen alle bakkers de titel van 'Beste Bakker van Vlaanderen'

We krijgen heel wat reacties binnen rond de verkiezing van de “Beste Bakkers van Vlaanderen”, vele hartverwarmende maar ook van enkele teleurgestelde bakkers. Daarom kroop directeur Bruno Kuylen in zijn pen.
Lees verder...

Lonen arbeiders aangepast op 1 januari 2021

Naar jaarlijkse gewoonte worden op 1 januari de lonen van de werknemers ressorterend onder PC 118 en dus ook PC 118.03 verhoogd met de indexaanpassing. De barema en werkelijk betaalde lonen worden verhoogd met 1,00%.
Lees verder...

Wie wordt de Beste Bakker van Vlaanderen?

Het Nieuwsblad en Bakkers Vlaanderen gaan op zoek naar De Beste Bakker van iedere gemeente en van Vlaanderen. Stemmen kan van 23 januari t.e.m. 7 februari 2021. Zaterdag 13 februari wordt de winnaar bekend gemaakt.
Lees verder...

Scoor extra omzet tijdens het lunchmoment met hartige viennoiserie van Banquet d’Or®

Wist je dat hartige snacks steeds populairder worden, vooral ook bij de jongere generaties? Haal daarom nu de nieuwe gerezen bladerdeegsnacks van Banquet d’Or® in huis en serveer je klanten iets hartigs voor de lunch. Lekker, zowel koud als warm.
Lees verder...

Bakkers gezocht voor nieuw TETRA project van HOGENT/UGent - LOBRO2

Hoe kan je als warme bakker met lokale bloem of meel aan de slag gaan om nieuwe producten te ontwikkelen? Voor het nieuwe TETRA project LOBRO2 wordt naar bakkers gezocht die willen zetelen in de begeleidingscommissie.
Lees verder...

Nieuwe gegevens forfait bakkers voor inkomstenjaar 2021

Naar aanloop van de afschaffing van de forfaitaire taxaties vanaf inkomstenjaar 2023 kunnen bakkers belast in de personenbelasting nog voor 2021 vertrouwen op hun gekende forfaitaire taxatie voor de bepaling van hun inkomsten voor BTW en Directe Belasting
Lees verder...

Veilig aan het werk in coronatijden: welke inbreuken moet je absoluut vermijden?

Om het coronavirus hopelijk ooit de kop in te drukken, moeten we met zijn allen de wettelijke coronamaatregelen volgen. We zetten de belangrijkste maatregelen op een rij waar ook de diensten van de sociale inspectie het strengst op toezien.
Lees verder...

Nieuwe Masterclass brood & banket in 2021

In het voorjaar van 2021 wordt een tweede en laatste Masterclass brood & banket georganiseerd. Schrijf je nu snel in via www.da-mag.be
Lees verder...

Welk brood kun je perfect eten zonder beleg?

Brood met beleg, voor vele mensen zijn deze zaken onafscheidelijk. Maar wist je dat er ook brood bestaat dat je perfect zonder beleg kunt eten.
Lees verder...