Bakker Hasselt

Vind een bakker in Hasselt

Zoek je een koude of warme bakker in de buurt?

Op het platform van Bakkers Vlaanderen vind jij binnenkort snel en eenvoudig bakkerijen bij jou in de buurt. Maar ben je opzoek naar een warme of koude bakker? En wat is het verschil tussen deze soorten bakkers precies? Dat lees je hieronder.

Warme bakker: vers brood uit de oven

Als de oven op de plaats van de verkoop staat, spreek je over een warme bakker. De warme bakker kneedt het deeg, bakt het brood en verkoopt het op één en dezelfde locatie. Daarnaast maakt de warme bakker ook patisserie, pistolets, sandwiches en taarten hoofdzakelijk zelf.

Een warme bakker beoefent volgens de wet het beroep van brood- en banketbakker en voldoet aan alle voorwaarden en vereisten die eraan verbonden zijn.

Iedere warme bakker heeft ook eigen unieke recepten, smaken en vormgeving. Jij beschikt dus over vers brood dat gebakken is op een ambachtelijke en traditionele wijze.

Koude bakker: aangeleverd brood

Een koude bakker is eigenlijk een gewone winkelier zonder beroepsbekwaamheid die brood en toebehoren laat aanleveren door een warme bakker of industriële bakker. De enige toegestane bewerking die een koude bakker mag doen, is het brood afbakken.

Ook kan een koude bakker een bijkomend verkooppunt van een warme bakker zijn, bijvoorbeeld in een naburige gemeente. In dat geval beschik je wel over ambachtelijk gebakken en vers brood.

Een interessant weetje: vaak zie je dat supermarktende termen ‘vers gebakken’ en ‘ambachtelijk’ gebruiken, ook al wordt het brood er niet ter plekke gebakken. Dat kan verwarrend zijn, maar helaas zijn die termen niet beschermd.

Warme bakkers in Hasselt

Op zoek naar een bakker in je buurt?

Ben je op zoek naar openingstijden of contactgegevens van een bakker in jouw omgeving? Binnenkort lanceren we ons nieuw platform voor en door alle bakkers.

Bakkerij Van Gelooven

Vossenbergstraat 75
3500 Hasselt

Nulens

Kuringersteenweg 161
3500 Hasselt

Bakkerij Wauters

Maastrichtersteenweg 95
3500 Hasselt

Bakkerij St-Marie - Jocabate Bvba

Banneuxstraat 13
3500 Hasselt

Patisserie Verboven

Botermarkt 24
3500 Hasselt