OVER BAKKERS VLAANDEREN

Welkom bij Bakkers Vlaanderen, jouw partner in succes als ambachtelijke bakker.

 

 

Elke dag streven we ernaar om de leefbaarheid van ons beroep te vergroten. Samen met experts buiten onze sector onderhandelen we op alle niveaus om ervoor te zorgen dat regels, wetten en beslissingen worden afgestemd op de behoeften van de bakker.

Zo kun jij je concentreren op wat je het beste doet: heerlijke producten maken. Onze successen hebben een directe impact op de hele sector en worden indirect gevoeld in jouw eigen zaak.
Hier zijn enkele voorbeelden:
 

Evenwichtige arbeidsvoorwaarden

We onderhandelen jaarlijks over cao's voor bedienden en arbeiders in onze sector, waarbij we streven naar een evenwichtige overeenkomst voor zowel werkgever als werknemer.
 

Eerlijke prijzen

Dankzij Bakkers Vlaanderen kun je zelf bepalen hoeveel je brood moet kosten, gebaseerd op de kosten en het werk dat je hebt verricht. Een eerlijke prijs voor jouw ambacht.
 

Gezondheidspromotie:

We hebben kunnen voorkomen dat onredelijke lasten met betrekking tot zoutgebruik op de schouders van bakkers terechtkwamen, en benadrukken actief de positieve rol van broodproducten in gezonde voeding. 
 

Gemakkelijke naleving van voorschriften

We bieden hulp bij het opstellen van autocontrolesystemen en hebben versoepelingen bedongen voor ambachtelijke bakkers, zodat je weet waar je aan toe bent en kunt voldoen aan voorschriften zonder overmatige kosten.
 

Belastingvoordelen

We onderhandelen rechtstreeks met de belastingdienst voor redelijke belastingforfaits, zodat je kunt rekenen op een correcte BTW-afhandeling.
 

Exclusieve deals voor leden

We sluiten regelmatig nieuwe overeenkomsten met betaalbare en betrouwbare partners om onze leden extra voordelen te bieden.
 

Onderwijsondersteuning

We ondersteunen het bakkersberoep vanaf de schoolbanken en bevorderen duaal leren.
 

Flexibele werkgelegenheid

We hebben bijgedragen aan de uitbreiding van flexi-jobs, waardoor bakkers, chocolatiers & ijsbereiders kunnen profiteren van gunstige tewerkstellingsvoorwaarden.
 

Bakkersbeurzen

We organiseren regelmatig bakkersbeurzen om kennisuitwisseling en netwerken te bevorderen.

 

Jouw stem telt

Bij Bakkers Vlaanderen telt jouw stem. We zijn verbonden met een netwerk van organisaties en staan open voor overleg om ervoor te zorgen dat de belangen van bakkers worden behartigd. Dus waar wacht je nog op? Sluit je vandaag nog aan bij Bakkers Vlaanderen en versterk de kracht van jouw ambacht!
 

Bakkers²

We hebben het de hele tijd over ‘bakkers’. Toegegeven, dat is om het ons makkelijk te maken. ‘Bakker’ is nu eenmaal een alles omvattende term, maar voor ons betekent dit zowel broodbakker, banketbakker, chocolatier als ijsbereider. De vier artisanale beroepen die met natuurlijke basisproducten aan de slag gaan zijn verenigd in de bakkerijfederatie Bakkers Vlaanderen.
 

Goed om weten

Ben je lid van een lokale bakkersbond dan ben je lid van Bakkers Vlaanderen. Zo eenvoudig is dat!

Word nu zelf lid van Bakkers Vlaanderen