Laatste nieuws

Energiemaatregelen: probleem nog niet van de baan, wel hoopvol signaal

De federale regering maakte vrijdag haar energiemaatregelen bekend. De maatregelen focussen voor het eerst niet alleen op gezinnen maar ook op ondernemers en kmo’s. Een overzicht.

Federaal Planbureau voorspelt historisch hoge indexering lonen

De volgende twee overschrijdingen van de spilindex worden in oktober en december 2022 al verwacht. Het verwachte indexpercentage in het aanvullend paritair comité nr. 200 voor de bedienden stijgt ondertussen naar een historisch hoge 10,47 %.

Energiecrisis: de meest gestelde bakkersvragen

Jouw vragen over de energiecrisis beantwoorden we hier.

Oproep: hoe ga jij om met de hoge energieprijzen?

De torenhoge energieprijzen en piekende grondstofkosten wegen vandaag zwaar door op de winstgevendheid van de bakkerij. Maar hoe ga jij daar mee om en op welke manier probeer je de impact van de stijgingen te beperken? We horen graag jouw verhaal.

Overleg met premier De Croo

Onze bakkers kreunen al langer onder de hoge grondstofprijzen, en krijgen het door de hoge energieprijzen nu wel erg moeilijk. Donderdagochtend 8/9 nodigde premier De Croo bakkers van beide kanten van de taalgrens uit om te luisteren en samen oplossingen

De huidige energieprijzen zijn onhoudbaar

Om rendabel te blijven, moeten de gasprijzen naar beneden. Voorzitter Eddy van Damme zette het Bakkers Vlaanderen-standpunt de laatste weken via verschillende mediakanalen kracht bij, zo onder meer in het VRT-journaal en in het nieuws op TV-Oost.