Laatste nieuws

Het Bedrijfsleven achter de Bakkerij: Hoe Succesvol te Zijn in een Concurrerende Markt

Achter de heerlijke geuren en smaken van de bakkerij ligt een levendig en competitief bedrijfslandschap. Laten we eens kijken naar enkele sleutelfactoren die bijdragen aan het succes van een bakkerij in een concurrerende markt.

Valentijnsdag: 5 tips om je verkoop te boosten

Als ambachtelijke bakkerij ben je in een unieke positie om de harten van je klanten te veroveren met verrukkelijke lekkernijen die perfect passen bij deze romantische gelegenheid. Hier zijn enkele tips om de verkoop rond Valentijnsdag te boosten.

Van recept tot certificaat: Limburgse Vlaai heeft Europese erkenning beet

De Limburgse vlaai heeft op maandag 22 januari de officiële erkenning gekregen als Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) van de Europese Commissie. Bakkers die de Limburgse vlaai willen verkopen moeten zich aanmelden bij vzw de Limburgse Vlaaibakkers.

Koude omstandigheden in de bakkerij: Wat moet je als werkgever doen?

Hoe warm of koud mag het zijn in de bakkerij? De werkgever moet ervoor zorgen dat zijn personeel tewerkgesteld wordt bij normale temperaturen. Als dit niet mogelijk is, moet hij de nodige maatregelen nemen.

Nieuwe gegevens BTW-forfait bakkers voor inkomstenjaar 2024

Bakkers en Ijsbereiders belast in de personenbelasting kunnen ook voor 2024 vertrouwen op hun gekende forfaitaire taxatie voor de bepaling van hun inkomsten voor BTW en Directe Belastingen.

Lonen arbeiders geïndexeerd met 1,83% vanaf 1 januari 2024

Je vindt hierbij de sectorale minimumlonen die gelden voor arbeiders in PC 118 vanaf 1 januari 2024.