Laatste nieuws

Voedselagentschap stelt online opleidingsprogramma voor

Het voedselagentschap heeft zijn (gratis) online opleidingsprogramma voorgesteld. De opleiding is gebaseerd op 5 hoofdstukken. Aan het einde van de opleiding kan je je kennis testen en een certificaat behalen.

3 factoren voor de prijsstijging van het brood

De prijs van het brood stijgt met 10 of 20 cent. Bruno Kuylen van Bakkers Vlaanderen legt in het programma De Inspecteur op Radio 2 waar de stijging op gebaseerd is en waar de prijsstijging vandaan komt.

Het begrotingsakkoord: wat betekent dat voor jou als ondernemer?

Dinsdag 12 oktober bereikte de regering een akkoord over de begroting en over een hele reeks maatregelen. Deze hebben ook concrete gevolgen voor jou als ondernemer. We zetten de voornaamste voor jou op een rijtje.

Nieuwe versie van de generieke gids (versie 7)

De sociale partners van de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werk hebben een geactualiseerde versie van de generieke gids gevalideerd. Deze gids bevat noodzakelijke principes en maatregelen om ondernemingen toe te laten om veilig te werken.

Tarweprijzen met 30% gestegen

Sinds augustus 2020 zijn de officiële tarweprijzen ongeveer 30% gestegen. De slechte oogst maakt het moeilijk om aan kwaliteitsvolle tarwe te geraken dicht bij ons.

Brood opnieuw in de picture: Europese Commissie keurt campagne aanvraag goed

Vanaf 2022 zal het goede verhaal van brood weer volop te zien zijn in een nieuwe imagocampagne. De Europese Commissie heeft de subsidieaanvraag goedgekeurd wat betekent dat er een vervolg komt aan de campagne ‘Brood. Een Goed verhaal’.