NIEUWS

Energiemaatregelen: probleem nog niet van de baan, wel hoopvol signaal

De federale regering maakte vrijdag haar energiemaatregelen bekend. De maatregelen focussen voor het eerst niet alleen op gezinnen maar ook op ondernemers en kmo’s. Een overzicht.
Lees verder...

Federaal Planbureau voorspelt historisch hoge indexering lonen

De volgende twee overschrijdingen van de spilindex worden in oktober en december 2022 al verwacht. Het verwachte indexpercentage in het aanvullend paritair comité nr. 200 voor de bedienden stijgt ondertussen naar een historisch hoge 10,47 %.
Lees verder...

Energiecrisis: de meest gestelde bakkersvragen

Jouw vragen over de energiecrisis beantwoorden we hier.
Lees verder...

Oproep: hoe ga jij om met de hoge energieprijzen?

De torenhoge energieprijzen en piekende grondstofkosten wegen vandaag zwaar door op de winstgevendheid van de bakkerij. Maar hoe ga jij daar mee om en op welke manier probeer je de impact van de stijgingen te beperken? We horen graag jouw verhaal.
Lees verder...

Overleg met premier De Croo

Onze bakkers kreunen al langer onder de hoge grondstofprijzen, en krijgen het door de hoge energieprijzen nu wel erg moeilijk. Donderdagochtend 8/9 nodigde premier De Croo bakkers van beide kanten van de taalgrens uit om te luisteren en samen oplossingen
Lees verder...

De huidige energieprijzen zijn onhoudbaar

Om rendabel te blijven, moeten de gasprijzen naar beneden. Voorzitter Eddy van Damme zette het Bakkers Vlaanderen-standpunt de laatste weken via verschillende mediakanalen kracht bij, zo onder meer in het VRT-journaal en in het nieuws op TV-Oost. 
Lees verder...

19 Tips om energie te besparen

De sterk gestegen energieprijzen vreten aan het bedrijfsresultaat van vele bakkers. Bakkers Vlaanderen wil bedrijven daarbij helpen en heeft 19 tips opgelijst om energie te besparen. Deze kunnen ook voor jouw zaak een groot verschil maken.
Lees verder...

VABA Sint Aubertus presenteert exclusieve demo met Frank Haasnoot: "Inspiratie met decoratie"

Frank Haasnoot zal zijn geheimen prijs geven met rationeel gebak met als thema "Inspiratie met decoratie". Schrijf je snel in!
Lees verder...

Verkoopprijs brood stijgt door naar 2.94 euro

De economische commissie van Bakkers Vlaanderen heeft naar aanleiding van de stijgende kosten de bakkerij-index herberekend. De broodprijs stijgt verder door van 2,70 euro naar 2,94 euro.
Lees verder...

Bestel het boek Dessert of 40 amazing desserts met € 10 korting.

Exclusief voor leden: Bestel het boek Dessert of 40 amazing desserts met € 10 korting. Deze actie is enkel geldig via de webshop van Lannoo tot 15/10/2022 en enkel geldig op de twee deelnemende boeken.
Lees verder...