NIEUWS

Subsidiedatabanken voor ondernemers

De overheid heeft tal van steunmaatregelen gecreëerd om het bedrijfsleven te ondersteunen. Via een subsidiedatabank kan je alle steunmaatregelen opzoeken via een alfabetische lijst of door het ingeven van een trefwoord in de zoekbalk. Met de zoekcriteria
Lees verder...

Chocolade- en Pateekes gids in de SNOECKS ALMANAK 2024

De brochure van de chocolade&pateekesweek wordt ingebed in de Snoecks 2024. Inschrijven kan tot 25 november. De deadline voor de tekst en foto's brochure/website is 1 december 2023.
Lees verder...

Begeleidingstraject Energie leidt naar een toekomstgericht energieplan op maat van jouw onderneming

Onze energiemix verandert. Maar welke impact heeft dat op jouw onderneming? Wat kost het? En wat kan je ermee winnen? Met het begeleidingstraject Energie krijg je een toekomstgericht energieplan op maat van jouw onderneming.
Lees verder...

Wat zijn de regels inzake reclame voor Sinterklaas en Kerstmis?

Er is geen wettelijke regeling die de reclame regelt aangaande bepaalde kinderfeesten zoals Sinterklaas en Kerstmis. Toch moeten winkeliers rekening houden met een aantal aanbevelingen die bepalen dat niet te vroeg reclame gemaakt mag worden.
Lees verder...

Golden Croissant 2024: schrijf je in voor 20 november!

Na het succes van vorig jaar wordt een tweede editie van de Golden Croissant georganiseerd.
Lees verder...

Belgische Patisserie maakt triomfantelijke comeback op het wereldtoneel

België keert na vier jaar afwezigheid terug naar de prestigieuze Coupe du Monde de la Pâtisserie, met de Pastry Lions als het nieuwe, gedreven team.
Lees verder...

Koopkrachtpremie tegen 15/11

De sociale partners van de voedingsnijverheid hebben op 14 september (cao 28/9/23) een akkoord gesloten voor de periode 2023 – 2024. Er wordt een koopkrachtpremie van € 250,00 aan de werknemers toegekend onder bepaalde voorwaarden.
Lees verder...

Uitbreiding Flexi-jobs: verstrekkende gevolgen voor bakkerijsector 

Het regeerakkoord afgesloten in oktober heeft voor de bakkerijsector verstrekkende gevolgen. De mogelijkheid om te flexijobben wordt immers uitgebreid naar 12 extra sectoren waardoor het aanbod voor een flexijobber vergroot.
Lees verder...

Welk btw-tarief op cadeaubonnen?

In dit artikel vind je de specifieke regels rond btw op cadeaubonnen.
Lees verder...

Belcolade breidt uit met eerste koolstofneutrale chocoladefabriek in België

Belcolade, het Belgische merk van Puratos, breidt zijn chocoladefabriek in Aalst uit, waarmee het 100 nieuwe banen creëert en de productiecapaciteit verdubbelt. Deze uitbreiding resulteert in de eerste koolstofneutrale chocoladefabriek in België.
Lees verder...