NIEUWS

Hittegolf op komst? Het FAVV deelt 8 onmisbare tips met de voedingssector

Zomerweer betekent ook stijgende temperaturen… en meer risico’s voor de voedselveiligheid! Tijdens een hittegolf roept het FAVV daarom alle voedingsbedrijven op om extra waakzaam te zijn.
Lees verder...

Broodcultuur officieel erkend als immaterieel cultureel erfgoed

Groot nieuws voor onze sector: sinds begin juli is de broodcultuur in Vlaanderen officieel erkend als immaterieel cultureel erfgoed. Deze erkenning werd toegekend door minister van Cultuur Caroline Gennez en bekrachtigt wat wij al lang weten: brood lééft!
Lees verder...

Gratis e-book met 43 exclusieve cakerecepten!

Van 11 tot en met 19 oktober 2025 laten we heel Vlaanderen proeven van het vakmanschap van de warme bakker. Wil je jouw klanten echt verrassen met iets bijzonders? Download nu ons gratis e-book met 43 exclusieve cakerecepten!
Lees verder...

Hoe bakkers in Vlaanderen zich kunnen onderscheiden in het straatbeeld

Steeds meer lokale bakkers kiezen er bijvoorbeeld voor om stickers printen als slimme en creatieve manier in te zetten om hun winkel herkenbaar te maken én klanten vast te houden.
Lees verder...

Project Brood – Lesmateriaal voor het lager onderwijs

Breng het bakkersambacht tot leven in de klas! Met dit digitale en gratis lessenpakket maken leerlingen van 6 tot 12 jaar kennis met brood, voeding en vakmanschap.
Lees verder...

Van overuren tot maaltijdcheques: wat betekent het zomerakkoord voor jou?

De federale regering heeft een nieuw zomerakkoord gesloten, met maatregelen die ook voor jou als bakker voelbaar zullen zijn. Bakkers Vlaanderen dook in de details en zet de belangrijkste veranderingen voor je op een rij.
Lees verder...

Nieuwe Europese ontbossingswetgeving (EUDR) komt eraan

Vanaf eind 2025 gelden in Europa nieuwe regels om wereldwijde ontbossing tegen te gaan. De zogenaamde EUDR-wetgeving legt strengere verplichtingen op voor producten zoals cacao, koffie en palmolie. Voor onze sector komt vooral chocolade in het vizier.
Lees verder...

De kunst van het bakken: Tips voor een perfecte bakervaring

Bakken is meer dan alleen een culinaire vaardigheid; het is een kunstvorm die generaties verbindt. Van het kneden van deeg tot het creëren van die perfecte taart, het proces van bakken biedt niet alleen heerlijke resultaten ...
Lees verder...

Bakkerij & social media: zo trek je klanten met beelden die doen watertanden

Social media is vandaag een essentieel verlengstuk van je bakkerij. Je toonbank mag dan nog zo mooi zijn, als je het niet online laat zien, laat je kansen liggen. In deze blog lees je hoe je smakelijke content maakt die klanten doet watertanden.
Lees verder...

Vacature bakker VUB

VUB is op zoek naar een nieuwe bakker om te komen werken in de pilootbakkerij en mee te helpen aan het onderzoek en de commerciële exploitatie.
Lees verder...