NIEUWS

Nieuwe bancaire verplichting: IBAN naamcheck bij overschrijvingen

Nog al te vaak slagen oplichters er in facturen te onderscheppen, en er hun eigen rekeningnummer op te plaatsen. De klant betaalt dan onwetend op het rekeningnummer van de oplichter, met alle gevolgen van dien.
Lees verder...

Bakkers spreken – eerlijke inzichten tijdens rondetafelgesprek

Op donderdag 16 oktober kwamen een zevental bakkers uit Oost-Vlaanderen en Antwerpen samen in Sint-Niklaas voor een eerste rondetafelgesprek, georganiseerd door Bakkers Vlaanderen.
Lees verder...

Bakkers Vlaanderen en CCV slaan handen in elkaar: Gratis elektronische transacties tot €10

Goed nieuws voor onze bakkers: CCV schrapt voortaan de transactiekosten op betalingen tot €10, tot 1.000 transacties per maand en dit tot juni 2026. Dat betekent een directe besparing voor wie veel kleine bedragen verwerkt.
Lees verder...

Waarom smaakt koffie thuis vaak anders dan in een koffiehuis?

Koffie hoort voor veel mensen bij hun dagelijkse ritueel. Toch valt het vaak op dat koffie in een koffiehuis anders smaakt dan thuis. Soms voller, soms romiger, soms net wat bitterder. Hoe komt dat eigenlijk?
Lees verder...

Geen hinderpremie meer bij wegenwerken in de straat

De Vlaamse hinderpremie - de premie voor ondernemers die tijdelijk omzetverlies lijden door openbare werken voor hun deur - verdwijnt vanaf 2026.
Lees verder...

Griezelig lekker! Hoe je als bakker scoort met Halloween-gebak

Halloween wint elk jaar aan populariteit in België. Voor bakkers is dit hét moment om klanten te verrassen met een smakelijk en speels aanbod. In deze blog delen we inspiratie om je toonbank om te toveren in een griezelig lekkere belevenis.
Lees verder...

Geef de klassieke viennoiserie van Banquet d’Or® een twist!

Al meer dan 40 jaar gaan we bij Banquet d’Or® creatief om met smaakvolle bakkerijproducten van hoge kwaliteit. En inspireren we je om ook zelf te creëren.
Lees verder...

Broodcast: de stem van de ambachtelijke bakkerij

Laat je inspireren door warme gesprekken met bakkers en vakexperten over passie, ondernemen en het echte ambacht. De eerste aflevering staat helemaal in het teken van de Week van de Cake.
Lees verder...

Ambacht in de spotlight tijdens ARTISAN

Tijdens de vakbeurs ARTISAN 2025 organiseerde Bakkers Vlaanderen voor het eerst de vakwedstrijd ‘Beste Cake van 2025’. Een initiatief dat meteen in de smaak viel, zowel bij professionele bakkers als bij jonge talenten uit het bakkersonderwijs.
Lees verder...

Denk mee over de toekomst van de ambachtelijke bakkerij

Op donderdag 16 oktober organiseren we een kleinschalig maar waardevol rondetafelgesprek. Geen saaie vergadering, wél een open gesprek over wat jou als bakker vandaag én morgen bezighoudt - en hoe een federatie daar een verschil in kan maken.
Lees verder...