NIEUWS

Het Bedrijfsleven achter de Bakkerij: Hoe Succesvol te Zijn in een Concurrerende Markt

Achter de heerlijke geuren en smaken van de bakkerij ligt een levendig en competitief bedrijfslandschap. Laten we eens kijken naar enkele sleutelfactoren die bijdragen aan het succes van een bakkerij in een concurrerende markt.
Lees verder...

Valentijnsdag: 5 tips om je verkoop te boosten

Als ambachtelijke bakkerij ben je in een unieke positie om de harten van je klanten te veroveren met verrukkelijke lekkernijen die perfect passen bij deze romantische gelegenheid. Hier zijn enkele tips om de verkoop rond Valentijnsdag te boosten.
Lees verder...

Van recept tot certificaat: Limburgse Vlaai heeft Europese erkenning beet

De Limburgse vlaai heeft op maandag 22 januari de officiële erkenning gekregen als Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) van de Europese Commissie. Bakkers die de Limburgse vlaai willen verkopen moeten zich aanmelden bij vzw de Limburgse Vlaaibakkers.
Lees verder...

Koude omstandigheden in de bakkerij: Wat moet je als werkgever doen?

Hoe warm of koud mag het zijn in de bakkerij? De werkgever moet ervoor zorgen dat zijn personeel tewerkgesteld wordt bij normale temperaturen. Als dit niet mogelijk is, moet hij de nodige maatregelen nemen.
Lees verder...

Nieuwe gegevens BTW-forfait bakkers voor inkomstenjaar 2024

Bakkers en Ijsbereiders belast in de personenbelasting kunnen ook voor 2024 vertrouwen op hun gekende forfaitaire taxatie voor de bepaling van hun inkomsten voor BTW en Directe Belastingen.
Lees verder...

Lonen arbeiders geïndexeerd met 1,83% vanaf 1 januari 2024

Je vindt hierbij de sectorale minimumlonen die gelden voor arbeiders in PC 118 vanaf 1 januari 2024. 
Lees verder...

Verplicht sorteren van keukenafval en etensresten voor bedrijven

Vanaf 1 januari 2024 zijn alle bedrijven, inclusief bakkerijen, verplicht om keukenafval en etensresten gescheiden in te zamelen, ongeacht of je nu maaltijden serveert of niet.
Lees verder...

Wat verandert er in 2024 voor ondernemers?

Een nieuw jaar brengt meestal nieuwe regelgeving met zich mee. Wat verandert er in 2024 voor ondernemers? Uw beroepsfederatie zocht het voor je uit en zet het op een rijtje.
Lees verder...

Zelf ook een commerciële actie organiseren voor de Warmste Week? Mag dat wel?

De Warmste Week is een actie van Studio Brussel en MNM met de steun van KBC voor het goede doel. Kan je als ondernemer ook een (commerciële) actie organiseren voor de Warmste Week?  
Lees verder...

Het belang van evenwichtige voeding

Het is geen geheim dat wat we eten een directe invloed heeft op onze gezondheid en welzijn. In dit artikel gaan we dieper in op het belang van evenwichtige voeding en hoe het kan bijdragen aan een gezonder en gelukkiger leven.
Lees verder...