NIEUWS

Denk mee over de toekomst van de ambachtelijke bakkerij

Op donderdag 16 oktober organiseren we een kleinschalig maar waardevol rondetafelgesprek. Geen saaie vergadering, wél een open gesprek over wat jou als bakker vandaag én morgen bezighoudt - en hoe een federatie daar een verschil in kan maken.
Lees verder...

Tijd voor jezelf? Trakteer je op een koffiekoekmoment

September betekent: terug naar school, terug naar het werk, terug naar de routine. Gelukkig is er een eenvoudige, heerlijke manier om toch even stil te staan. Het perfecte moment? Een koffiekoek bij de bakker.
Lees verder...

Oproep: Neem deel aan de Dag van de Ambachten 2025!

Op zondag 16 november 2025 is het weer zover: de Dag van de Ambachten. Dé gelegenheid om als ambachtelijke bakker je vakmanschap in de kijker te zetten en mee te genieten van de nationale aandacht.
Lees verder...

Gratis online programma voor meer cyberveiligheid in je bakkerij

Cybercriminelen liggen overal op de loer. Wist je dat 90% van alle cyberaanvallen begint met een menselijke fout, vaak per ongeluk? Daarom ondersteunt FOD Economie een uniek leerprogramma voor kmo’s tot 50 werknemers: Psybersafe.
Lees verder...

De Week van de Cake komt eraan! Doe jij mee?

Van 11 tot en met 19 oktober 2025 zetten we opnieuw de Week van de Ambachtelijke Bakker in de kijker. En net zoals de vorige jaren staat die helemaal in het teken van… CAKE!
Lees verder...

Terug naar school? Zet je brooddoos op smaak met de bakker om de hoek

De start van het schooljaar is het moment waarop gezinnen weer zoeken naar structuur, gezonde gewoontes en inspiratie voor de dagelijkse brooddoos. In deze blog delen we tips en ideeën om je toonbank én communicatie af te stemmen op het nieuwe schooljaar.
Lees verder...

Een kraaknette bakkerij zorgt voor tevreden klanten

In de ambachtelijke bakkerij van Luc Welvaert in Nevele is hygiëne geen bijzaak, maar een vanzelfsprekendheid. “Een schone werkplek is niet alleen essentieel voor voedselveiligheid, het is ook gewoon veel aangenamer werken,” vertelt bakker Luc.
Lees verder...

Waarom veel bakkers al jaren voor HelloPrint kiezen

Veel bakkerijen in België en Nederland hebben een favoriete drukker, voor al hun reclame- en promotiemateriaal. Dus laten we eens kijken waarom deze online drukkerij zo populair is onder bakkers.
Lees verder...

Hittegolf op komst? Het FAVV deelt 8 onmisbare tips met de voedingssector

Zomerweer betekent ook stijgende temperaturen… en meer risico’s voor de voedselveiligheid! Tijdens een hittegolf roept het FAVV daarom alle voedingsbedrijven op om extra waakzaam te zijn.
Lees verder...

Broodcultuur officieel erkend als immaterieel cultureel erfgoed

Groot nieuws voor onze sector: sinds begin juli is de broodcultuur in Vlaanderen officieel erkend als immaterieel cultureel erfgoed. Deze erkenning werd toegekend door minister van Cultuur Caroline Gennez en bekrachtigt wat wij al lang weten: brood lééft!
Lees verder...