NIEUWS

Bakkers Vlaanderen blikt terug op geslaagde Week van de Ambachtelijke Bakker

De Week van de Ambachtelijke Bakker is een groot succes geworden. Ontdek hier wie de vijfdaagse B&B naar de streek Valencia won!
Lees verder...

Mondmasker opnieuw verplicht in bakkerswinkels

Omwille van de stijgende besmettingscijfers besliste het Overlegcomité dat we opnieuw in het hele land mondmaskers zullen moeten dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes. De maatregel geldt vanaf vrijdag 29 oktober.
Lees verder...

Voedselagentschap stelt online opleidingsprogramma voor

Het voedselagentschap heeft zijn (gratis) online opleidingsprogramma voorgesteld. De opleiding is gebaseerd op 5 hoofdstukken. Aan het einde van de opleiding kan je je kennis testen en een certificaat behalen.
Lees verder...

3 factoren voor de prijsstijging van het brood

De prijs van het brood stijgt met 10 of 20 cent. Bruno Kuylen van Bakkers Vlaanderen legt in het programma De Inspecteur op Radio 2 waar de stijging op gebaseerd is en waar de prijsstijging vandaan komt.
Lees verder...

Het begrotingsakkoord: wat betekent dat voor jou als ondernemer?

Dinsdag 12 oktober bereikte de regering een akkoord over de begroting en over een hele reeks maatregelen. Deze hebben ook concrete gevolgen voor jou als ondernemer. We zetten de voornaamste voor jou op een rijtje.
Lees verder...

Nieuwe versie van de generieke gids (versie 7)

De sociale partners van de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werk hebben een geactualiseerde versie van de generieke gids gevalideerd. Deze gids bevat noodzakelijke principes en maatregelen om ondernemingen toe te laten om veilig te werken.
Lees verder...

Tarweprijzen met 30% gestegen

Sinds augustus 2020 zijn de officiële tarweprijzen ongeveer 30% gestegen. De slechte oogst maakt het moeilijk om aan kwaliteitsvolle tarwe te geraken dicht bij ons.
Lees verder...

Brood opnieuw in de picture: Europese Commissie keurt campagne aanvraag goed

Vanaf 2022 zal het goede verhaal van brood weer volop te zien zijn in een nieuwe imagocampagne. De Europese Commissie heeft de subsidieaanvraag goedgekeurd wat betekent dat er een vervolg komt aan de campagne ‘Brood. Een Goed verhaal’.
Lees verder...

Mondmaskerplicht vervalt op 1 oktober, wat met de andere maatregelen?

Vanaf 1 oktober vervalt de mondmaskerplicht (in Vlaanderen) voor zowel klanten als personeel in horecazaken en winkels. Vind hier een overzicht welke maatregelen nog gelden voor jouw onderneming.
Lees verder...

Opinie: Het gevecht om elke klant

De meeste ambachtelijke bakkers zijn financieel goed uit deze crisis komen. Het komt er nu op aan om het stukje marktaandeel dat we terug binnenhaalden te bestendigen. Dit wordt stilaan opnieuw een gevecht voor elke klant.
Lees verder...