NIEUWS

Rapport ledenbevraging juni 2024: Wat zijn jouw grootste uitdagingen vandaag de dag?

Van kostprijsberekeningstools en hygiënefiches tot strategische marketing en klantgerichtheid – ontdek hoe jouw collega-bakkers omgaan met de dagelijkse realiteit en welke kansen zij grijpen om te groeien.
Lees verder...

Scoor tijdens de ‘sport’zomer met deze heerlijke receptideeën

Terwijl de sporters scoren in hun discipline, scoor jij in je bakkerij! Ga zelf aan de slag met de donuts van My Originals®, de viennoiserie & bladerdeegplakken van Banquet d’Or® en de patisserie van Patisserie du Chef®. Download de inspiratiefolder!
Lees verder...

Hoe maak ik goede foto’s met mijn smartphone?

Hoe deel je jouw culinaire meesterwerken met je (potentiële) klanten? In dit artikel zullen we je begeleiden bij het maken van verbluffende foto's van je bakcreaties met behulp van je smartphone.
Lees verder...

Nieuw KB over ergonomie op het werk

Sinds 25 mei is het nieuwe Koninklijk Besluit (KB) over ergonomie, als onderdeel van de codex welzijn op het werk, in werking getreden. Het KB moedigt werkgevers aan om preventief en op een multidisciplinaire manier aan te pakken.
Lees verder...

Workshop 'Peulvruchten in de bakkerijsector'

In samenwerking met Alimento organiseert het PulseBake-team een open workshop "Peulvruchten in de bakkerijsector - Innovatieve bakkerijproducten met vernieuwende grondstoffen" op dinsdag 18 juni.
Lees verder...

Duivels lekker: tips & tricks

Met de aftrap van het EK op 14 juni en de Rode Duivels die op 17 juni hun eerste wedstrijd spelen tegen Slowakije, is het stilaan tijd om je bakkerij in te richten voor een ware voetbalgekte.
Lees verder...

Broodcampagne krijgt vervolg

De campagne ‘Brood, goed verhaal’, die de afgelopen jaren werd gevoerd, biedt tal van goede verhalen om te blijven vertellen. De EU co-financiering stopt, maar de campagne gaat door. Instituut Brood & Gezondheid VZW heeft hiertoe besloten.
Lees verder...

Nationale controleactie op de etikettering van voorverpakte levensmiddelen in de detailhandel

Van dinsdag 11 juni tot en met maandag 17 juni 2024, houdt het FAVV een algemene controleactie op de etiketten van levensmiddelen. De etiketteringscontroles zullen gehouden worden op voorverpakte producten die rechtstreeks aan de consument worden verkocht
Lees verder...

Ik ben opgeroepen om te gaan zetelen als voorzitter in een stembureau, kan ik dat weigeren?

Bij elke verkiezing worden zo’n 100.000 Belgen opgeroepen om als voorzitter of bijzitter van een stembureau. Kan je dat weigeren? En wat met medewerkers die opgeroepen worden?
Lees verder...

Vernieuwde autocontrolegids voor de bakkerijsector

Onlangs heeft het voedselagentschap de vernieuwde autocontrolegids voor de bakkerijsector gepubliceerd. Bakkers Vlaanderen heeft een groot aantal versoepelingen kunnen bekomen voor de Vlaamse bakker.
Lees verder...