HISTORISCH LAGE ENERGIEPRIJZEN. PROFITEER ER NU VAN!

Historisch lage energieprijzen. Profiteer er nu van!

Historisch lage energieprijzen. Profiteer er nu van!

Beste Leden,

Essent denkt mee na over het meest gunstige moment om energie aan te kopen.

De huidige marktsituatie

De energiemarkten zijn zeer onrustig de laatste tijd en dus helaas moeilijk te voorspellen. Door de lage olieprijzen en het huidige onzeker marktsentiment, staan de energieprijzen historisch laag. Dat heeft als voordeel dat uw energie bij een variabele formule aan een bodemprijs wordt aangeboden. Maar het werkt ook in de andere richting: stijgt de markt opnieuw, dan stijgen ook de prijzen mee. Vandaag kiezen voor een vaste formule kan u in de toekomst een besparing opleveren.

Hoe kan u hierop inspelen?

Het is nu belangrijk om kort op de bal te spelen. Bent u klant bij Essent, neem dan zeker even contact op om de hernieuwing van uw contract te bespreken. Klik vandaag uw energietarief vast voor meerdere jaren. Zo profiteert u nu van de lagere energietarieven. Vooral voor aardgas is dit een zeer gunstig moment om te kiezen voor zekerheid op lange termijn. Wilt u klant worden? Twijfel niet te lang. We kunnen u in deze marktomstandigheden een bijzonder interessant voorstel doen.

Ter illustratie: de evolutie van de hevig schommelende dagkoersen op de energiemarkt. 

                Evolutie aardgasmarkt                                                            

                      

      Evolutie elektriciteitsmarkt     

Verbrekingsvergoeding vermijden?

Vergeet zeker niet de einddatum van uw energiecontract in de gaten te houden wanneer u ervoor kiest om van energieleverancier te veranderen. Zo vermijdt u een eventuele verbrekingsvergoeding.

Al eens aan zonne-energie gedacht?

Voor uw onderneming kan energie ook opgewekt worden met zonnepanelen. Kmo’s met een verbruik tussen 20.000 kWh en 50.000 kWh (en met minstens 200 m² gunstig gelegen dakoppervlak), profiteren nu van interessante terugverdientijden door de nieuwste generatie omvormers.

Interesse in de beste strategie voor uw zaak?
Essent geeft u graag persoonlijk advies met een gratis analyse van uw energiefactuur en een vrijblijvende offerte (zowel voor bestaande als voor nieuwe klanten). De tarieven op de energiemarkt staan op dit moment uitzonderlijk laag.

Contacteer ons via bakkers@essent.be of op het nummer 03/270 95 79.