Laatste nieuws

Hittegolf op komst? Het FAVV deelt 8 onmisbare tips met de voedingssector

Zomerweer betekent ook stijgende temperaturen… en meer risico’s voor de voedselveiligheid! Tijdens een hittegolf roept het FAVV daarom alle voedingsbedrijven op om extra waakzaam te zijn.

Broodcultuur officieel erkend als immaterieel cultureel erfgoed

Groot nieuws voor onze sector: sinds begin juli is de broodcultuur in Vlaanderen officieel erkend als immaterieel cultureel erfgoed. Deze erkenning werd toegekend door minister van Cultuur Caroline Gennez en bekrachtigt wat wij al lang weten: brood lééft!

Gratis e-book met 43 exclusieve cakerecepten!

Van 11 tot en met 19 oktober 2025 laten we heel Vlaanderen proeven van het vakmanschap van de warme bakker. Wil je jouw klanten echt verrassen met iets bijzonders? Download nu ons gratis e-book met 43 exclusieve cakerecepten!

Hoe bakkers in Vlaanderen zich kunnen onderscheiden in het straatbeeld

Steeds meer lokale bakkers kiezen er bijvoorbeeld voor om stickers printen als slimme en creatieve manier in te zetten om hun winkel herkenbaar te maken én klanten vast te houden.

Project Brood – Lesmateriaal voor het lager onderwijs

Breng het bakkersambacht tot leven in de klas! Met dit digitale en gratis lessenpakket maken leerlingen van 6 tot 12 jaar kennis met brood, voeding en vakmanschap.

Van overuren tot maaltijdcheques: wat betekent het zomerakkoord voor jou?

De federale regering heeft een nieuw zomerakkoord gesloten, met maatregelen die ook voor jou als bakker voelbaar zullen zijn. Bakkers Vlaanderen dook in de details en zet de belangrijkste veranderingen voor je op een rij.