CHOCOLATE & PATEEKESWEEK 2023: KIJK, KIES, PROEF, GENIET EN BEWONDER!

Chocolate & Pateekesweek 2023: kijk, kies, proef, geniet en bewonder!

Chocolate & Pateekesweek 2023: kijk, kies, proef, geniet en bewonder!

Deze elfde editie loopt van vrijdag 24 februari tot en met donderdag 9 maart 2023.

Koekenstad dompelt je jaarlijks onder in een wereld van koekjes en chocolade. Dit beleef je in de Chocolate- en Pateekes Week en een tentoonstelling. In de expo word je verrast door de zoete geschiedenis van marsepein.

De chocolade- en pateekesweek zet de patissiers, chocolatiers en delicatessenzaken in de kijker. Het is een proeverroute speciaal voor iedereen die van pateekes, chocolade, ijs, zoete delicatessen, koffie en thee houdt. Meer dan 70 delicatessenzaken in de provincie Antwerpen en het Waasland dragen met lekkers bij aan deze proeverweken.

Als je wilt deelnemen, koop je een Chocolate & Pateekes Pass. Deze pas kost 15 euro en bevat tien coupons waarmee je bij meer dan 70 deelnemende zaken van lekkers kunt genieten.

De pas is verkrijgbaar bij alle deelnemende zaken en is geldig tijdens de chocolade- & pateekesweek.

 

Tentoonstelling “Marsepein” 

Het Steen te Antwerpen van 24/2 tem 24/4/23

De tentoonstelling behandelt de geschiedenis, fabricage en toepassingen van marsepein. We zetten de honderdjarig Antwerpse marsepeinfabrikant Sleeubus in de kijker. Twee producten waarin marsepein een prominent onderdeel is, worden toegelicht: de met marsepein en Elixir d’Anvers gevulde chocoladen Antwerpse Handjes en de nieuwste Perrette reep: de BonBonBar, een primeur pralinereep.

Meer info op: www.koekenstad.be