JAARLIJKSE GROTE KERSENHAPPENING: ZONDAG 25 JUNI

Jaarlijkse grote kersenhappening: zondag 25 juni

Jaarlijkse grote kersenhappening: zondag 25 juni

Na al die jaren is ons evenement de KERS® zo ingeburgerd geraakt dat vele mensen er in het voorjaar al naar uit kijken… Telkens de tweede zondag van juli, is het als het ware een Haspengouwse feestdag geworden. Een dag waarop jong en oud elkaar ontmoeten te midden van alles wat met kersen te maken heeft. Het op zo’n dag kunnen uitwisselen van ervaringen tussen verschillende generaties is voor de bezoeker van dermate belang om te begrijpen dat we de hoogstamboomgaard voor de toekomst dienen te vrijwaren.

Centraal staat een grote expo van meer dan 250 verschillende hoogstam kersenvariëteiten. Nergens anders kan je zoveel kersen bekijken en vergelijken. Bijzonder interessant voor zij die op termijn een eigen boomgaard wensen aan te leggen.

Nevenactiviteiten

• De druk bezochte kersenproef- en verkoopstand en de stand kersenverwerking.

• NBS-infostand met pomologische boekwerken en materialen zoals: snoeimessen, handzagen, entmessen, natuurlijke slijpstenen, wondverzorgingsmiddel …

• NBSW-infostand snoei, aanplant, boombescherming, plantenziekten…

• Presentatie van ‘de Bijmobiel’ en ‘de Sapmobiel®

• Doe-activiteiten voor kinderen.

• Maak het gezellig op onze buitenterrasjes en zitbanken omringd met standjes van kersenpannenkoeken, kersengebak, kersenbier, puur natuurlijk appelsap, enz.

 

Praktisch 

20e Euregionale kersenhappening
Landcommanderij Alden Biesen
zo 25 juni van 10 u. tot 17.

Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen - GRATIS TOEGANG

Voor meer info surft u naar www.boomgaardenstichting.be of kan u terecht bij het NBS-secretariaat, tel. 012 39 11 88, fax 012 74 74 38, info@boomgaardenstichting.be