KETNET DOET OPNIEUW EEN BEROEP OP DE BAKKERS OM PESTEN TE STOPPEN!

Ketnet doet opnieuw een beroep op de bakkers om pesten te stoppen!

Ketnet doet opnieuw een beroep op de bakkers om pesten te stoppen!

De ondersteuning door een 500-tal bakkers van de vorige STIP IT-campagne in 2020, was een groot succes. De gebakjes met 4 stippen, hét symbool tegen pesten, vlogen de deur uit! Kinderzender Ketnet en het netwerk van Kies Kleur tegen Pesten waren dan ook heel dankbaar en enthousiast over deze samenwerking en willen graag, voor de editie van 2021, opnieuw de warme hulp van de bakkers inroepen. Want het is en blijft belangrijk om op grote schaal een krachtig signaal tegen pesten te geven!

Dat signaal kunnen de bakkers geven door vanaf 17/01/2021 lekkers met 4 stipjes in de etalage of toonbank te zetten. Hoe, dat laten ze volledig aan de fantasie en creativiteit van de bakkers zelf over, maar het kan al heel simpel met 4 framboosjes of 4 roomtoefjes.

Een gebakje met 4 stippen ziet er niet alleen smakelijk en tof uit, elke stip staat ook voor een daad die kan helpen om pesten de wereld uit te helpen. De meeste kinderen kennen de 4 stippen en weten heel goed waar elke stip voor staat:

Ketnet zal ook nu weer de kinderen via allerlei kanalen aanmoedigen om iets lekkers met 4 stippen te geven aan iemand die het nodig heeft, omdat die gepest wordt, of aan iemand die het verdient, omdat die het bijvoorbeeld altijd opneemt voor iemand die gepest wordt. Ouders kunnen het lekkers mee naar huis nemen om pesten ook aan de ontbijttafel bespreekbaar te maken.

Bakkers die zich graag engageren kunnen tijdens de campagne, die loopt van 17/01/21 tem 12/02/21, lekkers met 4 stippen in hun etalages uitstallen en de affiche van STIP IT – bijgevoegd bij Onze Passie - in hun zaak ophangen.

Warme tip: Als een kind tijdens de campagne de bakkerij binnenkomt met 4 stippen op zijn hand, hoe cool zou het dan niet zijn om die als bakker een lekker koekje met 4 stippen te geven, als blijk van respect! Zo dragen de bakkers niet enkel hun steentje bij tegen pesten, maar zorgen ze ook nog eens voor een warme samenleving. En laat dat nu net de voorwaarde zijn voor een pestvrije wereld! Volledig vrijblijvend ideetje van Ketnet, maar wees maar zeker dat dat kindje nog eens terugkomt!