NATIONALE DAG 2024: SAMEN VIEREN IN NAMEN!

Nationale Dag 2024: Samen Vieren in Namen!

Nationale Dag 2024: Samen Vieren in Namen!

Beste vrienden en collega’s,

Onze Union Royale professionelle des patrons boulangers, pâtissiers, chocolatiers, biscuitiers et glaciers de la province de Namur wil u graag uitnodigen op onze 66ste nationale dag op 27 mei 2024.

Ik ben, samen met mijn comité, enorm trots dit feestelijk evenement te mogen organiseren.

Wij danken de Confederatie hartelijk voor het vertrouwen dat ze ons geven! Een nationaal feest kan niet slagen zonder onze Vlaamse vrienden! Dit feest is een bewijs van het belang voor onze sector van de vriendschap tussen noord en zuid! Door met elkaar verbonden te blijven staan we sterker om de toekomst van ons mooi beroep veilig te stellen en te beschermen.

De tijd waarin we nu leven is voor niemand gemakkelijk. Sommigen vinden dat ons beroep in moeilijkheden verkeert. Maar als u op 27 mei naar Namur komt, zal u zien dat daar niets van aan is! Laten we dus samen even stilstaan en genieten van deze feestelijke dag en ervaren hoe mooi ons artisanaal beroep nog steeds is!

 

Programma 


We starten met een aangename, maar noodzakelijke activiteit: om de nodige energie voor deze rijkelijk gevulde feestdag op te doen, beginnen we met een ontbijt in de ‘Cafés Delahaut’, een etablissement uit 1864 dat sinds kort in de site van Ecolys in Rhisnes is ondergebracht. Daarna begeven we ons naar de kerk van St-Loup (gebouwd tussen 1621 en 1645 in barokstijl, onlangs gerenoveerd samen met zijn nieuwe orgels- de mooiste van Europa!) in het stadscentrum.

Na de mis stappen we naar de ‘Jardins du Majeur’, waar mijnheer Maxime Prévot ons als burgemeester met veel plezier zal ontvangen. Op onze wandeling door de oude stad worden we begeleid door ‘les Croq’ Noires’, een fanfare die New Orleans -Jazz en Dixieland op haar repertoire heeft. Ook de Naamse folkloristische ‘Molons’ van de Société Royale Moncrabeau (1843) zullen ons op onze tocht vergezellen. Deze groep zet zich in -zoals ze in Namur zeggen- ‘pô les pov’ (voor de armen). Na de toespraken van de voorzitters en de burgemeester trakteert de Stad Namur ons op een drink.

Daarna dalen we af naar de onlangs vernieuwde Place Maurice Servais. Tijdens onze wandeling bieden de studenten van de scholen en vormingscentra van onze sector ons hun zelfbereide koeken aan. Dan nemen we de nieuwe kabelbaan naar de top van de citadel, waar we kunnen genieten van het panorama van de oude daken van het stadscentrum en de Maasvallei.

Vervolgens wandelen we naar het bezoekerscentrum ‘Terra Nova’ , waar we onze innerlijke mens zullen versterken met de artisanale Naamse lekkernijen. In de namiddag bezoeken we de kelders en het museum van de citadel.

We besluiten deze feestelijke dag met een spetterend avondfeest in de zaal ‘Ecolys’, dat rond 18.30u begint.  We hopen op een zeer grote opkomst van u allen op dit Nationaal Feest!  En zoals ik vorig jaar aan de vrienden in Poperinge op hun vraag: ”Waar is da feestje?” geantwoord heb: “Het gaat dit jaar door en wel in Namur!” En mét onze Vlaamse vrienden!

Ontdek hier het volledige programma!


Lefranc Frédéric,
Voorzitter van de ‘Union Royale des patrons boulangers, pâtissiers, chocolatiers et glaciers de la province de Namur’.

 

INSCHRIJVING DEADLINE 15 MEI


Opgelet: deadline om te registreren is 15 mei. De reservatie voor het bakkersfeest is pas geldig bij ontvangst van betaling op rekeningnummer BE33 0882 5100 2346 van l’Union Royale des patrons boulangers, pâtissiers, chocolatiers, glaciers, et biscuitiers de la province de Namur.
 

Nuttige informatie overnachting


Om in de onmiddellijke omgeving te overnachten kan u reserveren in Hôtel Ibis Styles dat gevestigd is ter plaatse! Voor wie liever in het stadscentrum overnacht is er keuze uit meerdere hotels waaronder: Hôtel Mercure (naast het Casino), hôtel Ibis in het centrum Namen, hôtel Les Tanneurs, enz.