JULIEN LIMBACH VAN ANTWERPSE GELATO GIULIANO BESTE IJSBEREIDER VAN BELGIë

Julien Limbach van Antwerpse Gelato Giuliano beste ijsbereider van België

Julien Limbach van Antwerpse Gelato Giuliano beste ijsbereider van België

Julien Limbach van Gelato Giuliano uit Antwerpen kroonde zich maandag 22 november tot de nieuwe Belgisch Kampioen Ijsbereider. Hij won de Carpigiani Gelato Festival Challenge met zijn ijs van eekhoorntjesbrood, zwarte olijven en pistachenootjes.

De nationale finale, georganiseerd door Carpigiani Ambachtelijk Benelux, vond na twee jaar weer live plaats tijden Horeca Expo in Gent. Zo'n 30 finalisten dongen mee naar de titel.  

De top 3 van het Belgisch Kampioenschap 2021: 

  1. Julien Limbach, Gelato Giuliano, porcini-oliva nera-pistacchio
  2. Jimmy Patte, Bouboule Brussel, Kulfi (pistache, amandel, rozenwater, groene kardemom)
  3. Melanie Soenen, Madame Jeanne Ichtegem, pittige chocolade

"Als chef-kok hou ik van de juiste balans: zout, zoet, kruiden, een 'pofke' en een krokantje", aldus winnaar Julien Limbach van Gelato Giuliano. "Ik ga altijd voor echte hoevemelk als basis en van daaruit ga ik verder. Voor deze creatie kun je best gewoon je ogen sluiten en een boswandeling maken. Dan ben je helemaal mee. Vandaar ook mijn keuze om dat eekhoorntjesbrood te verwerken. Dat in combinatie met de zwarte olijven en de pistaches maakt het zo uniek. Stuk voor stuk ben ik voor topproducten gegaan. Ik ben bewust in mijn presentatie niet voor  te veel tierlantijntjes gegaan. Maar wel voor wat rock'n roll. Dat ben ik en dat is belangrijk in een kampioenschap als dit. Je ziet het wel", aldus de kersverse Belgisch Kampioen Gelato.  

Aanstaande woensdag 24/11 strijden jongelui en studenten voor de Belgische titel bij de junioren.