HEBBEN WERKNEMERS RECHT OP ‘VACCINATIEVERLOF’?

Hebben werknemers recht op ‘vaccinatieverlof’?

Hebben werknemers recht op ‘vaccinatieverlof’?

Nu de eerste vaccins tegen het coronavirus zijn toegediend, trekt de vaccinatiecampagne zich langzaam maar zeker op gang. De actieve beroepsbevolking – met uitzondering van de zorgsector – is nog niet meteen aan de beurt, maar binnen enkele maanden krijgen alle geïnteresseerden een prik. Dat heeft ook zijn impact op de werkvloer.

 

Vaccinatieverlof 

 

De werknemer kan gebruik nemen van deze afwezigheid voor de tijd die nodig is met andere woorden het is niet automatisch een halve of hele dag. De benodigde tijd zal onder meer afhangen van de locatie van het vaccinatiecentrum waar de werknemer zich moet aanbieden. Met deze maatregel hoopt men het % vaccinaties op te trekken. De onderneming is ook gebaat met zoveel mogelijk gevaccineerde werknemers. De werkgever kan de afwezigheid niet weigeren, maar de werknemer moet wel aan een aantal voorwaarden vervullen. Zo moet de werknemer onmiddellijk het tijdslot van de vaccinatie delen met de werkgever. De uitnodiging en bevestiging van de afspraak dienen als bewijs. Het vaccinatieverlof geldt tot eind dit jaar, en kan worden verlengd tot 1 juli volgend jaar.

 

Geen verplichting

 

Let op: vaccinatie tegen COVID-19 is vandaag niet verplicht. Ook werkgevers kunnen dit dus niet eisen, zelfs niet in de zorgsector. Werkgevers kunnen wel een sensibiliserende rol spelen. Creëer een breed draagvlak in je onderneming om samen de veiligheid op de werkvloer te garanderen. Leef de voorgeschreven preventiemaatregelen na en zorg ervoor dat alle aanwezigen op de werkvloer – werknemers én bezoekers – de maatregelen kennen én naleven. Voorzie dus de nodige materialen op de werkvloer, zoals mondmaskers, alcoholgel en markeringen.