Laatste nieuws

Waarom smaakt koffie thuis vaak anders dan in een koffiehuis?

Koffie hoort voor veel mensen bij hun dagelijkse ritueel. Toch valt het vaak op dat koffie in een koffiehuis anders smaakt dan thuis. Soms voller, soms romiger, soms net wat bitterder. Hoe komt dat eigenlijk?

Geen hinderpremie meer bij wegenwerken in de straat

De Vlaamse hinderpremie - de premie voor ondernemers die tijdelijk omzetverlies lijden door openbare werken voor hun deur - verdwijnt vanaf 2026.

Griezelig lekker! Hoe je als bakker scoort met Halloween-gebak

Halloween wint elk jaar aan populariteit in België. Voor bakkers is dit hét moment om klanten te verrassen met een smakelijk en speels aanbod. In deze blog delen we inspiratie om je toonbank om te toveren in een griezelig lekkere belevenis.

Geef de klassieke viennoiserie van Banquet d’Or® een twist!

Al meer dan 40 jaar gaan we bij Banquet d’Or® creatief om met smaakvolle bakkerijproducten van hoge kwaliteit. En inspireren we je om ook zelf te creëren.

Broodcast: de stem van de ambachtelijke bakkerij

Laat je inspireren door warme gesprekken met bakkers en vakexperten over passie, ondernemen en het echte ambacht. De eerste aflevering staat helemaal in het teken van de Week van de Cake.

Ambacht in de spotlight tijdens ARTISAN

Tijdens de vakbeurs ARTISAN 2025 organiseerde Bakkers Vlaanderen voor het eerst de vakwedstrijd ‘Beste Cake van 2025’. Een initiatief dat meteen in de smaak viel, zowel bij professionele bakkers als bij jonge talenten uit het bakkersonderwijs.