BOUW MEE AAN EEN ANDERS VERPAKTE TOEKOMST

Bouw mee aan een anders verpakte toekomst

Bouw mee aan een anders verpakte toekomst

Uw klanten vragen u of het niet allemaal een beetje milieuvriendelijker kan, maar u weet niet hoe? U vreest ook dat ‘duurzaam’ voor u synoniem staat voor te zware kosten of te grote inspanningen maar u bent tegelijk bang de boot naar een duurzame toekomst te missen? Ben je op zoek naar manieren om jouw producten tot de klant te brengen dankzij echt vernieuwende verpakkingssystemen?

SAVE THE DATE - 15 juni 2021 van 9u30-11u (online)

Relax. En schrijf je dan nu in voor de infosessie over de Green Deal Anders Verpakt. Een Green Deal is een vrijwillige overeenkomst tussen (privé)partners en de Vlaamse overheid om samen een “groen” project uit te voeren.

Green Deal Anders Verpakt is een initiatief van de OVAM, VIL, Fevia Vlaanderen, Comeos en Detic. Samen met partijen over de hele distributieketen willen we kennis vergaren, systemen (onder)zoeken en projecten begeleiden met als doel in te zetten op minder eenmalige verpakkingen door deze te vermijden of te hergebruiken en hierbij ook de milieu-impact van het verpakte product te verkleinen. En jij kunt ons daarbij helpen. En wij jou! Dat is win-win-win. Voor jou, voor ons, en voor het milieu!

Waarom de Green Deal Anders Verpakt?

Verpakkingen zijn belangrijk. Ze beschermen onder meer goederen tijdens transport en zorgen ervoor dat voedingsmiddelen langer bewaard blijven. Toch zijn niet alle verpakkingen even noodzakelijk en kunnen producten ook anders worden verpakt. Omdat we duurzamer moeten omspringen met onze grondstoffen, verlegt deze Green Deal de focus van inzameling en recyclage naar andere distributie- en consumptiemodellen. We denken daarbij expliciet aan preventie (weglaten van de verpakking, transport in bulk) en hergebruik van verpakkingen. Natuurlijk streven we hierbij ook naar een verminderde milieu-impact.

Voor wie

Deze infosessie is bedoeld voor alle bedrijven die invloed hebben op het vermarkten en gebruiken van verpakkingen, zowel business-to-business als business-to-consumer. Zijn uw werkactiviteiten gerelateerd aan of hebt u interesse in webwinkels, maaltijdboxen, take away/delivery, ... ?

Schrijf u dan nú in voor de online infosessie en bouw mee aan een anders verpakte toekomst.

> SCHRIJF U IN VIA DEZE LINK <