WORKSHOP 'PEULVRUCHTEN IN DE BAKKERIJSECTOR'

Workshop 'Peulvruchten in de bakkerijsector'

Workshop 'Peulvruchten in de bakkerijsector'

Beste partner uit het werkveld,

 

Graag nodigen we u van harte uit voor de workshop "Peulvruchten in de bakkerijsector - Innovatieve bakkerijproducten met vernieuwende grondstoffen" op 18 juni.

Deze workshop wordt georganiseerd door het PulseBake-team, Alimento en Ludovic Deblauwe. Dit biedt u een unieke kans om uw vaardigheden te verrijken, nieuwe inspiratie op te doen én samen met collega-bakkers na te denken over innovaties in de bakkerijsector.

 

Inschrijven kan via deze link

 

Peulvruchten zijn de eetbare zaden van vlinderbloemigen, met bekende voorbeelden zoals linzen, kikkererwten en droge bonen. Ze zijn rijk aan eiwitten en vezels en staan bekend om hun duurzaamheid. Dankzij de eiwittransitie krijgen deze grondstoffen steeds meer aandacht en ook in de bakkerijsector zien we het potentieel van peulvruchten voor de ontwikkeling van nutritioneel verrijkte, glutenvrije en plantaardige producten.

 

Wat kunt u verwachten?
 

Praktijk

  • Bakdemonstraties: Leer hoe u verschillende soorten peulvruchten kunt verwerken in nutritioneel gebalanceerde broden (vloerbrood, stokbrood, vormbrood) en innovatieve bakkerijproducten.
  • Inspiratiebundel met recepten: Ontvang recepten en tips die u direct kunt implementeren in uw bakkerij.
  • Tasting: Ervaar zelf de resultaten van het integreren van peulvruchten in bakkerijcreaties.

Inhoudelijke sessies

  • Inleiding tot peulvruchten: Ontdek 5 types peulvruchten (droge erwten, kikkererwten, droge bonen, veldbonen en linzen), hun voedingswaarde en hoe ze een positieve bijdrage kunnen leveren aan uw bakkerijproducten.
  • Duurzaamheid: Kom meer te weten over de klimaatimpact, water- en landgebruik van peulvruchten in vergelijking met melk en eieren.
  • Marketing: Ontdek wat “de Vlaamse consument” denkt over bakkerijproducten met peulvruchten en hoe u daar als bakker op kan inspelen!

Wanneer

Dinsdag 18/06 van 9h30 tot 15u30 (6 uur)

Lunch inbegrepen

 

Waar

Bakkersatelier Alimento/Syntra (Borsbeeksebrug 32, 2600 Berchem)

 

Voor wie

(Zelfstandige) bakkers, werknemers in de voedingsindustrie, leerkrachten bakkerij/horeca en geïnteresseerden uit de sector

 

Kostprijs

Deze workshop is gratis voor een werknemer behorend tot PC 118 of 220, en voor een patroon die zich inschrijft samen met een werknemer (PC 118/220). Ook voor leerkrachten bakkerij en leden van de PulseBake-groep is de workshop gratis. In alle andere gevallen bedraagt de kostprijs € 100.

Telt uw bedrijf 100 werknemers of meer (of behoort het tot een groep met in totaal 100 werknemers of meer), dan is de kostprijs voor zowel patroon als werknemer € 100 per dag (m.u.v. leden van de PulseBake-groep). Bij niet verwittigde afwezigheid wordt een annulatiekost van € 150 per lesdag aangerekend.

 

Programma
 

9h30 – 10h00: Ontvangst

10h00 – 10h30: Introductie

10h30 – 12h30: Demo

12h30 – 13h30: LUNCH

13h30 – 14h30: Inhoudelijke sessie

14h30 – 15h30: Beoordeling van de gebakken producten

 

Graag tot dan!

het PulseBake-team, Alimento en Ludovic Deblauwe