Groot nieuws voor onze sector: sinds begin juli is de broodcultuur in Vlaanderen officieel erkend als immaterieel cultureel erfgoed. Deze erkenning werd toegekend door minister van Cultuur Caroline Gennez en bekrachtigt wat wij al lang weten: brood lééft!
Van 11 tot en met 19 oktober 2025 laten we heel Vlaanderen proeven van het vakmanschap van de warme bakker. Wil je jouw klanten echt verrassen met iets bijzonders? Download nu ons gratis e-book met 43 exclusieve cakerecepten!
Steeds meer lokale bakkers kiezen er bijvoorbeeld voor om stickers printen als slimme en creatieve manier in te zetten om hun winkel herkenbaar te maken én klanten vast te houden.
Breng het bakkersambacht tot leven in de klas! Met dit digitale en gratis lessenpakket maken leerlingen van 6 tot 12 jaar kennis met brood, voeding en vakmanschap.
De federale regering heeft een nieuw zomerakkoord gesloten, met maatregelen die ook voor jou als bakker voelbaar zullen zijn. Bakkers Vlaanderen dook in de details en zet de belangrijkste veranderingen voor je op een rij.
Vanaf eind 2025 gelden in Europa nieuwe regels om wereldwijde ontbossing tegen te gaan. De zogenaamde EUDR-wetgeving legt strengere verplichtingen op voor producten zoals cacao, koffie en palmolie. Voor onze sector komt vooral chocolade in het vizier.