NATIONAAL FEEST: 23 MEI TE MOESKROEN

Nationaal feest: 23 mei te Moeskroen

Nationaal feest: 23 mei te Moeskroen

De bakkers- en banketvereniging van Moeskroen en omstreken is heel blij en fier om u – na twee jaar onderbreking door de coronapandemie – uit te nodigen op de 64ste Nationale Dag. Het nationaal feest gaat door op maandag 23 mei.

Moeskroen, centraal gelegen tussen Vlaanderen en Frankrijk, wordt beschouwd als een gastvrije stad. Het land van de Hurlus is vooral bekend voor zijn textiel. De stad heeft vandaag zijn landbouwindustrie, die in het Eurometropool Rijsel – Kortrijk – Doornik plaats vindt, goed ontwikkeld.

Verder is Moeskroen ook bekend voor zijn voetbalclub, Royal Excelsior, maar het heeft ook nog veel andere bezienswaardigheden zoals het jeugdopleidingscentrum Futurosport, het Gravenkasteel, Le Château des Comtes, het gemeentepark en het Centrum Marius Staquet. Tijdens het eerste weekend van oktober wordt jaarlijks het feest van de Hurlus georganiseerd. Redenen genoeg dus om onze mooie regio te ontdekken.
 

Programma:

  • Ontbijt: gaat door in La Renaissance (Kanadezenlaan 48, 7711 Dottenijs) met vers gemaakte producten van onze vakmannen.
  • Zegening van de broden
  • Academische sessie
  • Gastronomisch menu
  • Show met dessertenbuffet

We hopen van harte om jullie talrijk te mogen verwelkomen op dit evenement. Inschrijven kan via bijgevoegd formulier en mag je sturen naar: fetenationalemouscron@gmail.com