WEEK VAN DE CAKE: 15-23 OKTOBER

Week van de Cake: 15-23 oktober

Week van de Cake: 15-23 oktober

Van 15 tot en met 23 oktober 2022 vindt de “Week van de Cake” plaats. Honderden ambachtelijke bakkers in Vlaanderen verwennen dan hun klanten met zowel traditionele als nieuwe cakecreaties – lekker origineel.

Cake wint steeds meer aan populariteit. Dat heeft alles te maken met de creatieve mogelijkheden van het product. Vandaag heb je tientallen varianten van cake. Denk alleen al maar aan roombotercake, amandelcake, hazelnootcake, limoencake, vanillecake, kersencake, rumcake, cranberrycake, ananascake, enzovoort.

Voor elk wat wils

Tijdens de “Week van de Cake” presenteren de ambachtelijke bakkers nog veel meer cakevarianten. Ze verrassen de klanten met cakes in verschillende smaken, texturen en vormen. Voor elk wat wils! Je herkent de deelnemende bakkerijen aan de poster met de foto van een cake op een zilveren presentatieschotel.

Liefde voor het vak

De “Week van de Cake” is een initiatief van Bakkers Vlaanderen, de Vlaamse bakkerijfederatie. Al voor het vierde jaar wordt de ‘De Week van de Ambachtelijke Bakker’ georganiseerd, met dit jaar cake als thema. In de “Week van de Cake” tonen de ambachtelijke bakkers hun liefde voor het vak en de producten die ze creëren.

Veerkracht en creativiteit

Ondanks de stijgingen van de kostprijs voor grondstoffen, lonen en energie tonen de ambachtelijke bakkers in Vlaanderen hun sterke veerkracht en creativiteit. Dat is in het voordeel van de consumenten, want die weten waar ze meer dan ooit welkom zijn voor hoogwaardige verse brood- en banketproducten van authentieke en eerlijke oorsprong.

 


Voor journalisten
U kunt het campagnebeeld van de “Week van de Cake” terugvinden in bijlage. Wilt u in een bepaalde regio een deelnemende ambachtelijke bakker interviewen? Of bent u op zoek naar meer specifi eke info over de “Week van de Cake”? Neem contact op met Luc Welvaert van Bakkers Vlaanderen: 0476 58 21 28 of promotiebv@gmail.com.