FINALISTEN BELGIAN CHAMPIONSHIP ASPIRANT BAKER BEKEND

Finalisten Belgian Championship Aspirant Baker bekend

Finalisten Belgian Championship Aspirant Baker bekend

Corona hoeft niet altijd negatieve gevolgen te hebben. Het is ook een tijd waar we moeten zoeken naar oplossingen en creativiteit. Een preselectie organiseren met verschillende deelnemers van verschillende scholen samen kon niet door de maatregelen maar was ook niet veilig. Dus zocht het team Aspirant baker naar oplossingen. Het voorstel werd gedaan naar de scholen om zelf een preselectie te organiseren in de school met eigen leerlingen. Twee juryleden van Aspirant baker waren ter plaatse om de deelnemers te evalueren. De beste van iedere deelnemende school werd geselecteerd voor de finale, nadien werden de punten van de andere deelnemers naast elkaar gelegd en konden we 8 volwaardige finalisten selecteren.

 

Meisjes aan de macht

Wat enorm opvalt deze editie is dat meisjes de bovenhand nemen. Maar liefst 5 van de 8 finalisten zijn meisjes, een evolutie die we ook zien in scholen maar ook merkbaar is in ons omringende landen. Eigenlijk een positieve wending, die niet toevallig zomaar komt. Het zware labeur is (eindelijk) minder aanwezig in ons vak en dat wordt door de jonge mensen opgepikt. Natuurlijk moet er nog hard gewerkt worden maar met passie en vak(vrouw)manschap overwin je alles.

 

De finalisten

Gonçlaves Pina, Hamo Hahmed, Lenjou Ella, Mesmaeker Laurie, Ouatassi Anissa, Simons Arno, Schollaert Rani & Storms Lucas.

 

Finale gaat door op de vakbeurs Broodway in Kortrijk op 25, 26 en 27 september 2021

Onze 8 finalisten kunnen zich klaarstomen voor een mooie finale. Broodway is dit jaar gastheer(dame) voor onze finale. Op 25, 26 en 27 september zal er gestreden worden voor de trofee ‘Belgian Championship Aspirant Baker’. Wij zijn de organisatie van Broodway dankbaar dat wij een mooi platform krijgen om onze jeugd op te etaleren. Hier kunnen we laten zien dat er nog een mooie toekomst is voor onze ambacht. Wij hopen dat het coronavirus hier geen stokje voorsteekt.

 

De finale geeft jongeren de kans om zich ook internationaal te onderscheiden

Deze finaleplaats geeft ook de kans om deel te nemen aan internationale wedstrijden zoals Mondial Du Pain, in samenwerking met Ambassadeurs Du Pain België en nu nieuw Euro of Wold skills. Aspirant Baker maakt sinds dit jaar deel uit van de organisatie ‘Worldkills’. Hierdoor krijgen onze jongeren ook de kans om zich te selecteren voor deze competitie.

 

Dank aan onze partners

Graag willen we ook gebruik maken om onze partners en sponsors te danken voor het vertrouwen maar ook voor de volharding zeker na dit moeilijke Coronajaar. Partner Bakkers Vlaanderen, CERES, Puratos, Ranson, Corman, Machines Van Den Broucke & Firma Hein. Wij danken hen omdat ze blijven geloven in onze missie, jongeren motiveren om te kiezen voor het mooiste vak.