CORONAPREMIE: 31 MAART 2022 WORDT UITERSTE DATUM VAN AFLEVERING

Coronapremie: 31 maart 2022 wordt uiterste datum van aflevering

Coronapremie: 31 maart 2022 wordt uiterste datum van aflevering

In het sectorakkoord voor PC 118 waarvan we in vorige editie van Onze Passie verslag uitbrachten werd in een uitbetaling van een Coronapremie voorzien. Volgens de geldende bepalingen moest de coronapremie uiterlijk 31 december 2021 aan de werknemer uitgereikt worden. Sociale secretariaten moesten niet alleen voor onze sector maar ook voor alle andere sectoren telkens opnieuw andere programmaties uitvoeren voor het berekenen van deze premie. Bovendien hadden de uitgiftebedrijven ook nog tijd nodig om bestellingen te verwerken en de bestelde consumptiecheques tijdig aan de werknemers af te leveren.

Om tegemoet te komen aan deze krappe deadline, keurde de ministerraad van 3 december 2021 een ontwerp van koninklijk besluit (KB) goed dat sleutelt aan de toekenningsvoorwaarden van de coronapremie. Er werd bepaald dat de toekenning van de coronapremie vervat moest liggen in een collectieve arbeidsovereenkomst, op sectoraal of op ondernemingsniveau, die uiterlijk 31 december 2021 gesloten wordt. Dat is voor de bakkerijsector in orde. De datum van uiterlijke aflevering van de coronapremie, werd opgeschoven. De coronapremie, onder de vorm van consumptiecheques, moet uiterlijk 31 maart 2022 in handen van de werknemer zijn.

Bestel nu de Coronapremie bij Monizze en kies voor 100% gebruiksgemak! Als lid van Bakkers Vlaanderen geniet u, boven op de competitieve voorwaarden van Monizze, ook exclusieve voorwaarden op de Coronapremie!