VOEDSELAGENTSCHAP STELT ONLINE OPLEIDINGSPROGRAMMA VOOR

Voedselagentschap stelt online opleidingsprogramma voor

Voedselagentschap stelt online opleidingsprogramma voor

Het voedselagentschap heeft zijn (gratis) online opleidingsprogramma voorgesteld. De opleiding is gebaseerd op 5 hoofdstukken. Aan het einde van de opleiding kan je je kennis testen en een certificaat behalen.

Op de site van het FAVV  zijn een aantal online opleidingsmogelijkheden. Er zijn webinars die te herbekijken zijn, maar ook virtuele opleidingen waarvoor je je op voorhand kan inschrijven. Vanaf heden is er ook een E-Learing opleiding over de goede hygiëne praktijken, die opgedeeld is in 5 modules: 

  • Allergenen: beheer en communicatie over allergenen
  • Infrastructuur en uitrusting
  • Persoonlijke hygiëne
  • Aankoop, ontvangst en opslag van goederen
  • Bereiding van levensmiddelen en afvalbeheer

De opleiding is in eerste instantie gericht aan de horeca/grootkeukens, maar is perfect toepasbaar voor andere beroepssectoren. Het voordeel van deze opleiding is dat ze altijd beschikbaar is, de opleiding is 7 dagen per week en 24 uur per dag toegankelijk. Je hoeft je niet te verplaatsen, je kan zelf kiezen wanneer je ze wil volgen en je kan ze doorlopen op je eigen tempo.

Aan het einde van de opleiding kan je je kennis testen en een certificaat behalen. Je kan het getuigschrift gebruiken in communicatie met je klanten of tonen bij een volgende controle. Deze opleiding is volledig gratis.

 

Aan de slag! 

Verbinding maken met het leerplatform is heel eenvoudig in 2 stappen:
STAP 1: Maak éénmalig een account aan met je eID-kaart (met kaartlezer) of via de “ItsMe”-applicatie.
STAP 2: Ga naar de opleiding

TOEGANG TOT DE OPLEIDING

De geschatte duur van de opleiding varieert tussen 3 en 4 uren naar gelang je kennis en behoeften. Het tempo bepaal je zelf.
Indien je moeilijkheden ondervindt om verbinding te maken met het opleidingsplatform kan je contact opnemen via e-mail: voorlichting@favv.be