PROMOTIEACTIE 2019: INSCHRIJVEN TOT 15 AUGUSTUS!

Promotieactie 2019: inschrijven tot 15 augustus!

Je kan nog enkele dagen inschrijven om deel te nemen aan de Week van de Ambachtelijke Bakker (30/9-6/10). Via tv-spots wordt de consument opgeroepen om naar hun bakker te gaan. Het zou spijtig zijn als uw klanten merken dat jij niet meedoet, toch?

Tijdens deze campagneweek wil Bakkers Vlaanderen de ambachtelijke bakker zijn plek in de schijnwerpers geven die hij verdient. De campagneweek zal het bakkersambacht neerzetten als de “ambacht voor het leven” en wil de connectie tussen bakker en consument versterken, door ambachtelijke producten te linken aan authentieke momenten in het leven van de consument. 

Hoe en waarom deelnemen?

Bakkers die extra visibiliteit voor hun zaak willen creëren tijdens de actieweek, kunnen een promotiepakket bestellen via:

 • het online invulformulier
 • de invulstrook in het magazine Onze Passie
 • rechtstreeks contact met Bakkers Vlaanderen

 

Een promotiepakket bevat:

 • 1 luxe-ontbijt voor 2 personen
 • 1 x A3 affiche
 • 1 x wobbler
 • 5 ballonnen
 • 1 x vlaggenlijn (6m)
 • 750 deelnameformulieren
 • 1 x deelnamebox waarin de deelnameformulieren kunnen verzameld worden

 

Naast het promotiepakket zal de campagne tijdens de Week van de Ambachtelijke Bakker zichtbaar zijn via:

 • een reclamespot in primetime op regionale Vlaamse tv-zenders
 • sociale media waarbij er extra focus zal liggen op regio’s rondom deelnemende bakkers
 • radio
 • De Zondag

 

De website www.ambachtvoorhetleven.be zal voor de campagneweek omgebouwd worden zodat de consument zijn dichtstbijzijnde deelnemende bakker kan (her)ontdekken en daarnaast heel wat leuke, inspirerende broodrecepten vindt voor eender welk moment van de week. 

Dit promotiepakket heeft een waarde van 85 euro. Leden betalen echter 25 euro en niet-leden 50 euro. Dit omdat in 2016 de sector heeft beslist om een einde te maken aan het promotiefonds bakkerij bij VLAM. Na het betalen van de laatste saldofactuur, kan Bakkers Vlaanderen nu beschikken over een overschot uit het vereffeningsfonds als dit besteed wordt aan generieke promotie. Bakkers Vlaanderen put een deel uit de reserves die in het verleden zijn opgebouwd om het totale kostenplaatje gedekt te krijgen, vandaar het verschil in deelnameprijs voor leden en niet-leden.

 

F.A.Q.

1. Ik heb me ingeschreven en wat nu?
Een medewerker van Bakkers Vlaanderen zal contact met je opnemen indien er verdere vragen zijn. Je zal het promotiepakket ontvangen in de loop van week 38 met nogmaals alle nodige info.

2. Wat als ik meer dan één zaak heb?
Je kan meer dan één pakket bestellen. Vul dan tijdens het bestellen bij het veld extra opmerking de extra leveringsadressen in en hoeveel pakketten je per zaak wilt ontvangen. Wij zorgen ervoor dat de pakketten verdeeld worden over de verschillende zaken.

3. Wanneer worden de pakketten geleverd?
De pakketten zullen geleverd worden in de loop van week 38 (16/09/2019 – 21/09/2019).

4. Wat als ik met vakantie ben tijdens het leveren van de pakketten?
De postbode steekt dan een afwezigheidsbericht in je brievenbus. Jijzelf of iemand anders kan het promotiepakket binnen de 14 kalenderdagen afhalen in het afhaalpunt dat op het afwezigheidsbericht staat vermeld.


5. Op welke regionale tv-zenders zal de reclamespot te zien zijn?
De 30”-spot zal zichtbaar zijn op ATV, TVO, ROB-tv, TVL, WTV, Focus, Ring-TV, RTV, BRUZZ en AVS.

6. Op welke radiozender zal de campagne te horen zijn?
Bakkers Vlaanderen is momenteel in onderhandeling met Qmusic van zodra er meer info is, zal deze gedeeld worden via de website.


7. Kunnen wij de klanten al inlichten?
Jazeker.

8. In welke zalen zal het ontbijt gegeven worden?
Hieronder een overzicht van de geselecteerde zalen per provincie waar het ontbijt zal doorgaan op 20 oktober 2019. Bakkers Vlaanderen zal bepalen naar welke locatie jouw klant gaat en je hierover tijdig informeren. Het luxe-ontbijt bestaat uitsluitend uit ambachtelijke producten.

9. Wat moet de klant doen om deel te nemen?
Bij een aankoop van min. 5 euro tijdens de Week van de Ambachtelijke Bakker, ontvangt de klant een deelnameformulier. Dit formulier deponeert de klant in de deelnamebox die bij de bakker staat. Na afloop van de Week van de Ambachtelijke Bakker, wordt hieruit per pakket een winnaar geselecteerd aan de hand van de schiftingsvraag. De persoon die de schiftingsvraag juist heeft of het dichtsbij antwoordt, wint het ontbijt en ontvangt van zijn bakker een voucher met daarop alle praktische info (locatie, data, aanvangsuur). 

10. Wat moet ik als bakker doen om deel te nemen?
Als bakker schrijf je je in via het bestelformulier (op de website of in Onze Passie). In week 38 (16/09/2019 – 21/09/2019) ontvang je dan het promotiepakket. Hierin zit promotiemateriaal waarmee je kan aangeven en promoten dat je deelneemt aan de Week van de Ambachtelijke Bakker. Zo weten je klanten dat ze bij jou kans maken op een luxe-ontbijt voor twee.

11. Mag ik hier als bakker extra prijzen aan koppelen?
Je mag hier zelf extra prijzen aan koppelen voor je klanten, maar dit is zeker geen verplichting. De communicatie van de extra prijzen zal je dan zelf moeten voorzien, want het promotiepakket wordt niet gepersonaliseerd.

Inschrijven kan tot 15 augustus 2019.

BAKKERS VLAANDEREN
Elisabethlaan 1A
2600 Berchem
T: 03 287 69 94
F: 03 239 07 75
E: cindy@bakkersvlaanderen.be