VEELGESTELDE VRAGEN

Iedere dag helpen we heel wat bakkers met vragen verder. Omdat we denken dat de antwoorden ook voor andere collega's van belang kunnen zijn groeperen we ze in deze lijst. Ondertussen is dit lijstje met antwoorden dus behoorlijk lang geworden.

Autocontrole

Wat is de Autocontrolegids (G-026)?
Zijn er voordelen verbonden aan het auditeren mijn autocontrolesysteem?
Moet worstenbrood gekoeld bewaard worden?
Moeten koeken met pudding gekoeld bewaard worden?
Val ik onder detailhandel of onder verwerking?
Wat is een OCI?
Wat is meldingsplicht?
Hoe bepaalt het FAVV de heffing die ik moet betalen?
Ben ik verplicht om de autocontrolegids te kopen?
Wat is een voltijdse equivalent?
Wat is het verschil tussen een inspectie en een audit van je autocontrolesysteem?

Bio

Wat mag ik bio noemen?
Mag ik bioproducten in mijn winkel zetten?

Brood

Hoeveel rogge moet er in roggebrood?
Warm brood snijden een goed idee?
Aan welke vereisten moet een broodzak voldoen?
Hoeveel moet een brood volgens de wet wegen?
Hoe duid ik mijn broodprijzen aan?
Wie bepaalt de broodprijs?
Wat is een merkbrood?

Broodautomaat

Wie mag een (brood)automaat plaatsen?

Broodronde

Is het dragen van de gordel bij de broodronde verplicht?

Facturen

Wat is die Fost Plus op mijn factuur?

Kassa

Mag ik het totaalbedrag van het kasticket afronden?
Mag ik briefjes van 100, 200 en 500 euro weigeren?
Mag ik betaling in muntstukken weigeren?
Moet ik maaltijdcheques aanvaarden?

Personeel

Hoe vaak moeten we op medische controle?

Reclame

Iedereen gebruikt tegenwoordig de termen ‘artisanaal’ en ‘ambachtelijk’ in zijn reclame, ook de supermarkten. Kan dit zomaar?

Winkel

Ik wil mijn handelszaak langer openhouden. Wat zijn de maximum toegelaten openingsuren?
Mag ik mijn winkel 7 dagen per week openhouden?
Wegenwerken in mijn straat. Wat nu?

Zout

Waarom wordt aangeraden om jodiumzout gebruiken?
Wat is het wettelijk zoutgehalte van brood en pistolets, enz.?