Brood is voor velen een vast onderdeel van het ontbijt of de lunch. Toch ontdekken steeds meer mensen ook avondeten met brood. In deze blog geven we jou enkele ideeën en receptjes om aan de slag te gaan met jouw (oud) brood!
Brood weggooien? Dat is een hoofdzonde! Daarom is het beter om een alternatief te zoeken voor jouw oud brood. En dan denken we meteen aan bijvoorbeeld broodlasagne! Deze creatieve oplossing is niet alleen lekker, maar ook genoeg voor een gezin van vier personen. Hier geven we jou even het recept:
Voor broodtorentjes hoef je 4 oude sneden brood eerst te ontdoen van de korsten, waarna je de rest in kleine blokjes snijdt. Daarna klop je een viertal eieren los in een kom en meng je ze met 100 gram geraspte kaas, twee eetlepels fijngehakte bieslook en platte peterselie.
Vervolgens voeg je blokjes brood toe, kruid je alles af met peper en zout en laat je het geheel zo’n 10 minuutjes staan. Warm je oven voor tot 200 °C en vet ondertussen bakvormpjes in met boter. Doe het broodmengsel in de bakvormen en zet ze op de bakplaat van de oven. Na zo’n klein half uurtje heb je mooie goudbruine en gare broodtorentjes.
Laat het woord ‘taart’ je niet in de war brengen. Een broodtaart is wel degelijk een volwaardig avondmaal en geen dessert. Een hartige broodtaart kan je op zo’n 10 minuutjes bereiden, met een baktijd van een 30 tot 35 minuutjes. Een snelle hap dus. Zo ga je te werk:
Bakkers Vlaanderen is de snelste en kortste weg naar een warme bakker bij jou in de buurt. Het maakt niet uit in welke gemeente of provincie je woont: bij Bakkers Vlaanderen vind je steeds een ambachtelijke bakker in jouw buurt. Het enige wat je hoeft te doen, is hier jouw postcode of gemeente ingeven.