(UITGESTELD) 14 JUNI: BREED INFOMOMENT BROODCULTUUR IN VLAANDEREN

(Uitgesteld) 14 juni: Breed infomoment broodcultuur in Vlaanderen

(Uitgesteld) 14 juni: Breed infomoment broodcultuur in Vlaanderen

Het infomoment wordt uitgesteld naar een latere datum, meer info volgt!

Naast frietkotcultuur, biercultuur en heel wat tradities en ambachten, vinden wij dat broodcultuur ook een plaatsje verdient op de Vlaamse Inventaris van Immaterieel Cultureel Erfgoed. Daarom zetten het Bakkerijmuseum en de broodcultuurraad in 2020 een traject op om de broodcultuur te laten erkennen als erfgoed.

En dat doen we niet alleen. Ook jij kan je steentje bijdragen! Via brede infomomenten willen we iedereen die brood & broodcultuur een warm hart toedraagt betrekken bij dit traject.

In 2021 was er een eerste infomoment. Dit jaar organiseren we opnieuw een breed infomoment, samen met de broodcultuurraad en het CAG (Centrum voor agrarische geschiedenis). Dit keer doen we dat op 14 juni, vanaf 19u00-21u00 bij onze fijne collega's van 't Grom (Groentemuseum in Sint-Katelijne-Waver)

Het belooft alweer een razend interessante avond te worden! We geven je die avond een stand van zaken rond de erkenning van broodcultuur. Daarnaast vertelt Bernard Lefèvre van het Nationaal Verbond van Frituristen over hoe de erkenning van de Belgische Frietkotcultuur tot stand kwam. Ongetwijfeld inspiratievol voor de erkenning van broodcultuur.

Vervolgens laten we jullie zelf aan het woord! In een brainstormoefening zoeken we samen naar welke elementen van de broodcultuur belangrijk zijn om door te geven aan toekomstige generaties en hoe we dit zullen doen.

Meer info & programma van het infomoment.

Inschrijven? Scan de Qr –code