IS CHOCO GEZOND? KOM HET HIER TE WETEN!

Is choco gezond? Kom het hier te weten!

Is choco gezond? Kom het hier te weten!

Is choco gezond als beleg op je boterham? Dat pluizen we even voor jou uit in deze blog. Je bent alvast niet de enige die het wil weten, want choco staat bij de modale Vlaming op één als guilty pleasure.

 

Neen, je bent lang niet de enige die weleens graag een boterham met choco lust als ontbijt of lunch. Volgens een online steekproef van Weight Watchers is choco namelijk de populairste lekkernij bij Vlamingen. Maar helaas hebben we minder goed nieuws.

 

Is choco gezond als beleg?

 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: neen, choco biedt geen meerwaarde aan jouw gezondheid. Zo bevat choco doorgaans geen belangrijke voedingsstoffen. Integendeel, want choco zit namelijk boordevol suiker en vetten.

Uiteraard hoef je daarom niet meteen die chocopot de deur uit te stampen. Zolang je van een boterham met choco geen dagdagelijkse gewoonte maakt, doe je er niets verkeerd mee. Bekijk het als een lekker dessertje bij je ontbijt of lunch.

 

Wat zijn gezonde alternatieven?

 

Ben je een fan van zoet op je boterham? Dan kan je misschien eens proberen om hummus, bepaalde spreads, notenpasta of pindakaas te gebruiken om je boterham op smaak te brengen. In deze blog lees je welk broodbeleg behoort tot de Schijf van Vijf.

 

Vind nu een ambachtelijk brood bij een warme bakker in jouw buurt!

 

Bakkers Vlaanderen is de snelste en kortste weg naar een warme bakker bij jou in de buurt. Het maakt niet uit in welke gemeente of provincie je woont: bij Bakkers Vlaanderen vind je steeds een ambachtelijke bakker in jouw buurt. Het enige wat je hoeft te doen, is hier jouw postcode of gemeente ingeven.