BELCOLADE BREIDT UIT MET EERSTE KOOLSTOFNEUTRALE CHOCOLADEFABRIEK IN BELGIë

Belcolade breidt uit met eerste koolstofneutrale chocoladefabriek in België

Belcolade breidt uit met eerste koolstofneutrale chocoladefabriek in België

Belcolade, het vooruitstrevende chocolademerk van Puratos, zet een ambitieuze stap voorwaarts door zijn chocoladefabriek in Aalst aanzienlijk uit te breiden. Deze uitbreiding niet alleen verdubbelt de productiecapaciteit, maar markeert ook de geboorte van de eerste koolstofneutrale chocoladefabriek in België. Met een duidelijke visie voor de toekomst streeft Belcolade ernaar om tegen 2025 100% duurzame chocolade te produceren.

De nieuwe fabriek draait volledig op hernieuwbare energie en maakt gebruik van maar liefst 90% regenwater, waarmee Belcolade een duurzaamheidsstandaard neerzet. Dankzij warmterecuperatie en het gebruik van geavanceerde warmtepomptechnologie verbruikt het warmteproductieproces van Belcolade nu vijf keer minder energie dan voorheen. "Onze missie is de planeet vooruit te helpen door duurzame innovatie, een ambitie waar we erg trots op zijn", verklaart CEO van Puratos Pierre Tossut.

Naast deze inspanningen ondersteunt het bedrijf het Beyond Chocolate-initiatief en het Cacao-Trace-programma, gericht op het aanpakken van ontbossing en het bevorderen van ethische werkomstandigheden voor lokale cacaoboeren. Belcolade's toewijding aan duurzaamheid wordt verder benadrukt door een innovatieve, 100% recycleerbare verpakking.

Deze baanbrekende uitbreiding is niet alleen een milieuvriendelijke zet; het stimuleert ook de lokale economie door de creatie van 100 nieuwe banen. Artur Nowak, Site Manager, benadrukt dat Belcolade niet alleen investeert in de groei van de fabriek, maar ook in de ontwikkeling van zijn personeel, waarbij training en welzijn centraal staan.

Belcolade blijft trots op zijn rol als innovator in de chocolade-industrie, waarbij het streven naar unieke smaken en hoogwaardige Belgische chocolade hand in hand gaat met duurzaamheid. Het bedrijf, dat deel uitmaakt van het Beyond Chocolate-initiatief sinds het begin, positioneert zich als een pionier in duurzame chocolade. De uitbreiding belichaamt niet alleen de groei van de chocoladefabriek, maar ook een toewijding aan een duurzame en ethische toekomst voor de hele industrie.