HOE BROOD INVRIEZEN?

Hoe brood invriezen?

Hoe brood invriezen?

Niets gaat boven een vers brood. Soms ben je echter niet van plan het onmiddellijk op te eten en wil je het brood invriezen. In deze blog schrijven we over de beste methode om het brood in te vriezen en te ontdooien.

 

Waarom brood invriezen?

 

De dagdagelijkse routine van ons drukke leven laat vaak geen tijd meer om een brood te kopen. Daarom kiezen gezinnen ervoor om in het weekend een aantal broden te kopen en ze in te vriezen. Met die broden kunnen ze dan de week doorkomen.

Dat is een goede oplossing, want door brood in te vriezen, ben je er zeker van dat het lang goed blijft. Een ontdooid brood smaakt bovendien zeker niet minder vers dan een brood dat direct van de bakker komt.

 

Hoe brood invriezen?

 

Ben je van plan het brood na aankoop onmiddellijk in te vriezen? Dat is alvast geen goed idee, want je moet het eerst goed laten afkoelen. Ook bewaar je het brood het best gesneden, verpakt in kleine porties van een aantal sneetjes.

Voor de verpakking is het aangeraden om een diepvrieszak te gebruiken. Laat zo weinig mogelijk lucht in de zak en sluit ‘m goed af. Tip: vries niet te veel broden tegelijkertijd in. Als ze tegen elkaar liggen, kan de vrieskou er immers niet meer zo goed aan.

 

Hoelang kan je brood invriezen?

 

Als je bovenstaande regels goed hebt opgevolgd, blijft het brood doorgaans zo’n 2 tot 3 maanden goed. Wel op voorwaarde dat het brood bewaard wordt in een grote diepvriezer. Stop je het brood in het vriesvakje van je ijskast? Dan kan je het maximaal maar één maand bewaren.

 

Hoe brood ontdooien?

 

Brood hoor je op kamertemperatuur in de diepvriesverpakking te laten ontdooien. Je moet de verpakking wel openmaken. Indien gewenst, kan je eveneens een aantal sneetjes eruit halen en op een bord leggen. Onthoud wel: eenmaal je het brood hebt ontdooid, kan je het niet meer invriezen.

Ontdooi het brood nooit of te nimmer in je microgolfoven. Dat gaat ongetwijfeld sneller, maar het brood zal dan ook sneller oud worden. In de oven kan wel, maar dan amper 5 à 6 minuutjes op 180 graden Celsius.

 

Vind nu een warme bakker in jouw buurt!

 

Wil je graag een vers, ambachtelijk brood kopen? Bakkers Vlaanderen is de snelste en kortste weg naar een warme bakker in jouw buurt.

Het maakt niet uit in welke gemeente of provincie je woont: bij Bakkers Vlaanderen vind je steeds een ambachtelijke bakker in jouw buurt. Het enige wat je hoeft te doen, is hier jouw postcode of gemeente ingeven.