HOEVEEL BROOD MAG JE ETEN OM AF TE VALLEN?

Hoeveel brood mag je eten om af te vallen?

Hoeveel brood mag je eten om af te vallen?

Hoeveel brood mag je eten om af te vallen? Die vraag komt vaak terug. Zo raden traditionele diëten dikwijls brood af omwille van de koolhydraten. Een fabeltje, natuurlijk. In deze blog lees je waarom dat je perfect brood kan eten bij het diëten.

 

Word je dik van brood?

 

Net zoals in het merendeel van de voedingswaren zitten er calorieën in brood. Stel dat je over een lange periode meer calorieën opneemt dan je verbrandt, dan zal je ongetwijfeld kilo’s bijkomen. Die regel geldt voor wat je ook eet: brood, hamburgers, frieten…

Je wordt dus niet dik van brood te eten. Integendeel, brood is zelfs goed voor jouw gezondheid.

 

Wat zit er in brood?

 

Brood staat gelijk aan een gezonde hoeveelheid vezels. Maar naast die vezels zitten er ook vele vitamines en mineralen in je dagelijkse boterhammen. De calorieën waarover we net spraken, komen voornamelijk uit het zetmeel en eiwit in je brood.

Die calorieën zijn ‘broodnodig’ voor jouw gezondheid. Jouw spijsverteringskanaal neemt het zetmeel in het brood namelijk deels op als glucose. En dat is een cruciale stof voor de werking van je lichaam. Glucose is nodig om te kunnen denken, praten en bewegen.

 

Is een dieet zonder brood een goed idee?

 

Zoals je hierboven al kon lezen, zijn de koolhydraten in brood onmisbaar. Om voldoende koolhydraten binnen te krijgen, zou je eigenlijk moeten eten volgens de ‘schijf van vijf’. Dat betekent dat je dagelijkse voeding voor een deel moet bestaan uit volkoren. Dat kan in de vorm van volkorenbrood, -pasta, -couscous en zilvervliesrijst.

 

Welke brood is het gezondst?

 

Zonder enige twijfel is volkorenbrood het voedzaamste brood. In volkorenbrood wordt immers de volledige graankorrel gebruikt: van de kiem en meelkern tot de zemel. Dat betekent dat volkorenbrood maar liefst drie keer meer voedingsvezels bevat dan witbrood.

Idealiter eet een volwassen vrouw zo’n 4 à 5 boterhammen per dag, voor mannen is dat 6 à 8 sneetjes. Jouw kinderen kunnen dagelijks best zo’n 2 à 3 boterhammen eten.

 

Vind nu een warme bakker in jouw buurt!

 

Wil je graag een volkorenbrood kopen? Bakkers Vlaanderen is de snelste en kortste weg naar een warme bakker in jouw buurt.

Het maakt niet uit in welke gemeente of provincie je woont: bij Bakkers Vlaanderen vind je steeds een bakker in jouw buurt. Het enige wat je hoeft te doen, is hier jouw postcode of gemeente ingeven.