HOEVEEL BROOD PER DAG HEB JE NODIG?

Hoeveel brood per dag heb je nodig?

Hoeveel brood per dag heb je nodig?

Hoeveel brood per dag jij nodig hebt, hangt af van jouw leeftijd. Onderzoek wijst uit dat wij Belgen doorgaans helaas te weinig sneden per dag eten. En dat terwijl brood boordevol met mineralen, goede vetten, vitamines en vooral vezels zit.

 

Wat maakt brood zo gezond?

 

Wie meer brood eet, krijgt meer gezonde voedingsbestanddelen binnen. Brood zit namelijk boordevol vitamines, goede vetten, mineralen en vooral: vezels. De grote hoeveelheid aan en het type van de broodvezels maken het verschil. En vooral in grove of volkorenbroden.

Zo dragen de broodvezels hun steentje bij in de strijd tegen en het voorkomen van onder meer darmkanker, diabetes type 2, hart- en vaatziekten. De positieve effecten van broodvezels op het lichaam zijn haast niet te overzien.

 

Hoeveel sneetjes per dag heb je nodig?

 

De ideale hoeveelheid voor een volwassene of een adolescent bedraagt zo’n 7 tot 12 sneden brood per dag. Die sneden kan je best verspreiden over twee maaltijden, de ene helft als ontbijt, de andere helft ’s middags.

Voor kinderen en ouderen ligt dat anders. Zij hebben op dagbasis genoeg aan 5 tot 9 sneden. Al vallen die aan te raden hoeveelheden te relativeren. Wie zware arbeid of grote inspanningen heeft verricht, kan gerust ook eens meer eten.

 

Wat zeggen de cijfers?

 

Dat wij Belgen te weinig brood eten, helaas. Zo tonen de cijfers uit de Belgische voedselconsumptie uit 2014 dat een volwassene gemiddeld maar 3 tot 4 sneden per dag consumeert. Sterker nog: amper 20 % van de Belgen komt aan de ideale hoeveelheid voor brood, beschuit of ontbijtgranen.

 

Vind nu een warme bakker in jouw buurt!

 

Ben je op zoek naar een warme bakker in jouw buurt? Bakkers Vlaanderen is de snelste en kortste weg.

Het maakt niet uit in welke gemeente of provincie je woont: bij Bakkers Vlaanderen vind je steeds een bakker in jouw buurt. Het enige wat je hoeft te doen, is hier jouw postcode of gemeente ingeven.