KERSTSTOL KOPEN? LEES HIER MEER OVER DE INGREDIëNTEN!

Kerststol kopen? Lees hier meer over de ingrediënten!

Kerststol kopen? Lees hier meer over de ingrediënten!

Wil je een kerststol kopen? Dan moet je in de kerstperiode snel zijn. Hoewel een stol voornamelijk gegeten wordt in Duitsland en Nederland, gaat deze lekkernij in België ook als ‘zoete broodjes’ over de toonbank. Lees er in deze blog alles over!

 

Wat is kerststol?

Een kerststol is een soort van feestelijk, luxueus brood. Stollen worden voornamelijk gegeten bij feestgelegenheden zoals Kerstmis, maar ook bij Pasen en Pinksteren. Daarom is er eveneens sprake van bijvoorbeeld een paasstol. Deze broodsoort komt oorspronkelijk uit Duitsland, waar er rond 1890 al sprake van was.

 

Wat zijn de ingrediënten van een kerststol?

De hoofdbestanddelen van een kerststol zijn deeg, rozijnen en amandelspijs. Al kunnen er ook nog andere ingrediënten gebruikt worden. Denk maar aan eieren, kaneel, vanillesuiker en zelfs een gedroogde sinaasappelschil. Bijna altijd is de stol – en dan vooral de kerststol – bedekt met een witte laag van poedersuiker. Zo kan je toch nog genieten van een witte kerst.

 

Kerststol kopen? Vind nu een warme bakker in je buurt!

Bakkers Vlaanderen is de snelste en kortste weg naar een warme bakker bij jou in de buurt. Het maakt niet uit in welke gemeente of provincie je woont: bij Bakkers Vlaanderen vind je steeds een ambachtelijke bakker in jouw buurt. Het enige wat je hoeft te doen, is hier jouw postcode of gemeente ingeven.