KRENTENBOL INGREDIENTEN: WAT MAAKT HET ZO LEKKER?

Krentenbol ingredienten: wat maakt het zo lekker?

Krentenbol ingredienten: wat maakt het zo lekker?

Ben je op zoek naar krentenbol-ingredienten? Dan kan je in deze blog de juiste bestanddelen vinden. Ook hebben we het over de oorsprong van een krentenbol en leggen we zelfs het verschil tussen krenten en rozijnen uit. Smakelijk!

 

Wat is een krentenbol?

 

Een krentenbol is – de naam geeft het al prijs – een rond broodje gevuld met krenten. Je kan het kopen bij je warme bakker als nagerecht bij je ontbijt of lunch, maar evengoed kan het dienen als volwaardig tussendoortje.

Al sinds de 17de eeuw genieten mensen van krentenbollen of currant buns, zoals ze in Engeland genoemd worden. Die naam verwijst naar hun oorsprong. Een Engelse pastoor combineerde destijds krenten die hij leerde kennen op het Griekse eiland Zakynthos met de Hampshire-baktraditie.

 

Is er een verschil met een rozijnenbroodje?

 

Krenten en rozijnen worden heel vaak verward. En niet onterecht, want ze lijken sterk op elkaar qua uitzicht en smaak. Er zijn haast geen verschillen. Toch wordt de rozijn gemaakt van druivenrassen met grotere vruchten. Krenten zijn dus kleiner dan rozijnen.

Krenten als werkwoord verwijst zelfs naar een uitdunningsmethode van druiventrossen. Vandaar dat men in de volksmond het woordje ‘krenterig’ ook wel gebruikt voor iemand die ietwat gierig is.

 

Wat zit er zoal in een krentenbol?

 

Uiteraard is het hoofdbestanddeel van een krentenbol de krenten. Verder kiest iedere bakker zijn eigen ingredienten. Zo kan het bijvoorbeeld gaan over:

  • Bloem
  • Gedroogde gist
  • Suiker
  • Melk
  • Eieren
  • Zout
  • Boter
  • Fruit

 

Koop nu een krentenbol bij een warme bakker in je buurt!

 

Bakkers Vlaanderen is de snelste en kortste weg naar een warme bakker bij jou in de buurt. Het maakt niet uit in welke gemeente of provincie je woont: bij Bakkers Vlaanderen vind je steeds een ambachtelijke bakker in jouw buurt. Het enige wat je hoeft te doen, is hier jouw postcode of gemeente ingeven.