NOTENBROOD: WAT IS HET PRECIES?

Notenbrood: wat is het precies?

Notenbrood: wat is het precies?

Steeds meer bakkers verkopen notenbrood, want deze lekkernij is erg gewild omwille van de hartige smaak. In deze blog lees je meer over de oorsprong en de vaakst voorkomende bestanddelen van notenbrood.

 

Wat is notenbrood?

 

Eigenlijk zegt de naam al alles: wat notenbrood anders maakt dan een doorsnee brood, zijn de noten die het rijk is. Oorspronkelijk komt deze creatieve aanpak om brood te combineren met noten uit Italië. Daar wilden de boeren naar verluidt hun brood hartiger maken.

En dat is ze goed gelukt, want de smaak van notenbrood wordt over het algemeen omschreven als lekker hartig. Vooral de krokante korst valt bij velen in de smaak.

 

Uit wat bestaat notenbrood?

 

Vaak worden hazelnoten, walnoten en zelfs rozijnen en zonnebloempitten gekozen als typische ingrediënten voor een notenbrood. Om een echt Vlaams notenbrood te bekomen, wordt vaak gebruik gemaakt van een mix van tarwebloem, roggebloem en een kleine hoeveelheid gist.

Een bijkomend voordeel: dankzij de vezels en de onverzadigde vetten krijg je al snel een verzadigd gevoel, waardoor je er doorheen de dag niet continue van zit te snoepen. We raden dan ook aan om per maaltijd niet meer dan twee tot drie sneetjes te eten.

 

Koop nu een notenbrood bij een warme bakker in je buurt!

 

Notenbrood bakken doet niemand beter dan een warme bakker. Bakkers Vlaanderen is de snelste en kortste weg naar een warme bakker bij jou in de buurt.

Het maakt niet uit in welke gemeente of provincie je woont: bij Bakkers Vlaanderen vind je steeds een ambachtelijke bakker in jouw buurt. Het enige wat je hoeft te doen, is hier jouw postcode of gemeente ingeven.