ONTBIJTEN IN HERENTALS: ONTDEK DE STREEKGERECHTEN

Ontbijten in Herentals: ontdek de streekgerechten

Ontbijten in Herentals: ontdek de streekgerechten

Wil je ontbijten in Herentals? Dan vind je er verschillende lokale lekkernijen. Denk daarbij maar aan Herentalse Boomkes, chocolade Valenza en speculaas Heyns. In deze blog lees je meer over deze heerlijke zoetigheden.

1. Herentalse Boomkes

Herentalse Boomkes zijn koekjes gemaakt op basis van amandel met een smakelijke en typerende vulling van marsepein.

Je hoeft niet lang te zoeken naar een verklaring voor deze naam. Zo nemen de koekjes duidelijk de vorm aan van een boompje, dat verwijst naar de boom in het wapenschild van de stad. Al decennialang bakken zowat alle warme bakkers van Herentals deze koekjes.

2. Chocolade Valenza

Bij het typen van deze paragraaf over chocolade Valenza loopt het water ons al in de mond. Deze witte pralines met een vulling van zachte praliné en toetsen van kokos en passievrucht herken je heel makkelijk: ze zijn immers versierd met het logo van de stad.

Leuk weetje: als jij je schuldig voelt omdat jij je niet houdt aan je dieet, troost je dan met het feit dat chocolade Valenza gemaakt wordt met biologische Fairtrade-chocolade. Een gerust geweten is ook veel waard.

3. Speculaas Heyns

Hoe speculaas Heyns precies wordt gemaakt, kunnen we jou niet vertellen. We weten het zelf niet eens, want een geheim familierecept ligt aan de basis van deze lekkere speculaas sinds de opstart van de bakkerij in 1898.

De speculaas van ‘den Heyns’ is een begrip in Herentals en ver daarbuiten. De speculaas is zelfs in twee versies verkrijgbaar: een botermalse dikke speculaas en een krokante, dunne variant. Je kan de speculaas zelfs buiten de openingsuren kopen in de speculaasautomaat.

Bakker Herentals: vind er een in jouw buurt

Zoek je nog bakkers in Herentals? Bakkers Vlaanderen is de snelste en kortste weg naar jouw warme bakker. We beschikken over een ruim ledental van ambachtelijke bakkerijen in Herentals. Ongetwijfeld vind je hier het adres van een warme bakker in jouw wijk