ONTBIJTEN IN HERENTALS: ONTDEK DE STREEKGERECHTEN

Ontbijten in Herentals: ontdek de streekgerechten

Ontbijten in Herentals: ontdek de streekgerechten

Herentals is een charmante stad gelegen in de provincie Antwerpen in België. Het is een geweldige bestemming voor een weekendje weg, met tal van activiteiten en bezienswaardigheden om te verkennen. Als u op zoek bent naar accommodatie in Herenthals, kunt u terecht op Rentola. Op deze website kunt u zoeken op specifieke steden, maar ook op andere kenmerken zoals huistype, aantal slaapkamers en totale huurprijs. 

Wil je ontbijten in Herentals? Dan vind je er verschillende lokale lekkernijen. Denk daarbij maar aan Herentalse Boomkes, chocolade Valenza en speculaas Heyns. In deze blog lees je meer over deze heerlijke zoetigheden. 

 

1. Herentalse Boomkes

Herentalse Boomkes zijn koekjes gemaakt op basis van amandel met een smakelijke en typerende vulling van marsepein.

De naam "Herentalse Boomkes" verwijst naar de geschiedenis van de stad, die bekend stond om haar boomkwekerijen en de teelt van fruitbomen. Het chocolaatje is dan ook geïnspireerd op de vorm van een boom.

Herentalse Boomkes worden nog steeds op betrouwbare wijze geproduceerd door lokale chocolatiers en zijn een geliefd streekproduct door zowel de lokale bevolking als toeristen. Het is dan ook zeker de moeite waard om tijdens een bezoek aan Herentals dit traditionele chocolaatje te proberen en mee naar huis te nemen als souvenir.

 

2. Chocolade Valenza

Bij het typen van deze paragraaf over chocolade Valenza loopt het water ons al in de mond. Deze witte pralines met een vulling van zachte praliné en toetsen van kokos en passievrucht herken je heel makkelijk: ze zijn immers versierd met het logo van de stad.

Chocolade Valenza is een chocoladewinkel gevestigd in het Belgische Herentals, een stad in de provincie Antwerpen. De winkel is gespecialiseerd in ambachtelijke chocolade en biedt een breed scala aan chocoladeproducten, waaronder pralines, truffels, chocoladerepen en andere lekkernijen.

Naast de verkoop van chocolade biedt Chocolade Valenza ook workshops en proeverijen aan waar bezoekers kunnen leren hoe ze hun eigen chocolade kunnen maken en meer kunnen leren over de geschiedenis van chocolade. Dit maakt het een leuke en leerzame ervaring voor mensen van alle leeftijden.

Leuk weetje: als jij je schuldig voelt omdat jij je niet houdt aan je dieet, troost je dan met het feit dat chocolade Valenza gemaakt wordt met biologische Fairtrade-chocolade. Een gerust geweten is ook veel waard.

 

3. Speculaas Heyns

Hoe speculaas Heyns precies wordt gemaakt, kunnen we jou niet vertellen. We weten het zelf niet eens, want een geheim familierecept ligt aan de basis van deze lekkere speculaas sinds de opstart van de bakkerij in 1898.

De speculaas van ‘den Heyns’ is een begrip in Herentals en ver daarbuiten. De speculaas is zelfs in twee versies verkrijgbaar: een botermalse dikke speculaas en een krokante, dunne variant. Je kan de speculaas zelfs buiten de openingsuren kopen in de speculaasautomaat.

Speculaas Heyns gebruikt alleen de beste ingrediënten en traditionele recepten om hun koekjes te maken. Het resultaat is een heerlijk knapperige speculaas koek met een unieke smaak en aroma.

Naast speculaas koekjes biedt de bakkerij ook andere lekkernijen aan, waaronder brood, taarten, gebak en andere koekjes. Alle producten worden op ambachtelijke wijze gemaakt, met aandacht voor kwaliteit en smaak.

 

Bakker Herentals: vind er een in jouw buurt

Zoek je nog bakkers in Herentals? Bakkers Vlaanderen is de snelste en kortste weg naar jouw warme bakker. We beschikken over een ruim ledental van ambachtelijke bakkerijen in Herentals. Ongetwijfeld vind je hier het adres van een warme bakker in jouw wijk.

Daarnaast, het historische centrum van Herentals heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen. De stad heeft veel historische gebouwen en monumenten, zoals de Sint-Waldetrudiskerk, de Lakenhal en het Begijnhof. Maak een wandeling door de pittoreske straatjes en bewonder de prachtige architectuur.