WAAR ONTBIJTEN IN NINOVE? BIJ DE WARME BAKKERS, NATUURLIJK!

Waar ontbijten in Ninove? Bij de warme bakkers, natuurlijk!

Waar ontbijten in Ninove? Bij de warme bakkers, natuurlijk!

Wil je weten waar je kan ontbijten in Ninove? Waarom probeer je er niet gewoon wat lekkers bij de warme bakker? De ambachtelijke bakkers in Ninove – en dan in het bijzonder Bakkerij Bické – maken tal van heerlijke streekgerechten. Lees er meer over in deze blog.

 

1. Ninoofse maaltjes

 

De naam ‘maaltjes’ verwijst naar de vorm van deze lekkernij die wat weg heeft van een schepersmaal, een linnen knapzak. Ninoofse maaltjes zijn mattentaarten, maar toch iets anders.

De maaltjes hebben eigenlijk dezelfde samenstelling als de mattentaarten uit Geraardsbergen of de Vlaamse Ardennen, alleen de vorm is compleet anders. Vandaag worden de maaltjes ook weleens verkocht onder de naam ‘halve maantjes’.

2. Ninoofse vlaai

 

Er worden vele vlaaien gemaakt in de streek rond Ninove. Naast de Ninoofse vlaai, heb je ook de Derdermondse, Lokerse, Zeelse, Aalsterse en Wase vlaai. Wat de Ninoofse vlaai zo anders maakt? Het is een bleke vlaai zonder kandijsiroop.

Met de bereiding van de vlaai kan de bakker tot zo’n drie dagen bezig zijn. De vlaai vraagt namelijk iedere dag onderhoud en het toevoegen van ingrediënten. Als niet alles naar wens verloopt, krijg je een groot verschil in uitzicht en kwaliteit.

 

3. Ninoofse mastellen

 

De Ninoofse of Oost-Vlaamse mastellen zijn luchtige broodjes die zo’n 4 rijsperiodes moeten doorstaan. Je kan ze herkennen aan de donkere kruim, wat het gevolg is van het gebruik van bruine suiker. De smaak doet je wellicht denken aan kaneel.

 

4. Bakkerij Ninove: vind er een in jouw buurt

 

Zoek je nog bakkers in Ninove? Bakkers Vlaanderen is de snelste en kortste weg naar jouw warme bakker. We beschikken over een ruim ledental van ambachtelijke bakkerijen in Ninove. Ongetwijfeld vind je hier het adres van een warme bakker in jouw wijk.