BELGISCHE PATISSERIE MAAKT TRIOMFANTELIJKE COMEBACK OP HET WERELDTONEEL

Belgische Patisserie maakt triomfantelijke comeback op het wereldtoneel

Belgische Patisserie maakt triomfantelijke comeback op het wereldtoneel

België keert na vier jaar afwezigheid terug naar de prestigieuze Coupe du Monde de la Pâtisserie, met de Pastry Lions als het nieuwe, gedreven team. Deze patissiers hebben de Belgische patisseriegemeenschap verenigd en zijn vastbesloten hun plaats in de wereldtop te heroveren.

 

Het team en hun missie

 

Het team wordt geleid door de ervaren coach Jean-Philippe Darcis, een gerenommeerde chocolatier. De drie getalenteerde patissiers zijn aanvoerder en chocoladespecialist Marijn Coertjens, Belgich ijskampioen Djordy Van Kemseke en suikerspecialist en tevens de recente winnaar van de Dutch Pastry Award Raoul Andriessen.

 

Belgische trots en geschiedenis

 

De Belgische deelname aan de Coupe du Monde de la Pâtisserie begon in 1991 en evolueerde tot een indrukwekkende saga van creativiteit en passie. De teams behaalden podiumplaatsen en ontvingen verschillende medailles, waaronder 1 gouden, 3 zilveren, en 3 bronzen. Hun geschiedenis op het wereldtoneel is gevuld met innovatieve creaties en uitdagingen die de grenzen van de patisseriekunst hebben verlegd.

 

Road to Glory: 3 verschillende fasen

 

De competitie verloopt in drie fasen over twee opeenvolgende jaren: nationale preselecties, Europese selecties, en ten slotte de wereldfinale. In 2024 zullen de Pastry Lions strijden in de Europese preselecties in Parijs, waar ze hun artistieke vaardigheden met chocolade en suiker, 6 desserten op bord, en 2 ijstaarten in 5 uur moeten demonstreren.

 

De Wereldfinale 2025

 

De wereldfinale vindt plaats van 20 tot 22 januari 2025 in de Sirha beurs te Lyon. De 20 beste voorgeselecteerde landen ter wereld strijden gedurende 2 dagen in een finalewedstrijd om de titel van wereldkampioen. Ze hebben 10 uur om complexe stukken te maken, waaronder chocolade- en ijssculpturen, suikerkunstwerken, en diverse desserts. De jury, bestaande uit coaches van 20 landen en voorgezeten door de befaamde Pierre Hermé, beoordeelt hun creaties.

 

Nationale trots

 

In 2024-2025 is België klaar voor een triomfantelijke comeback, een viering van innovatie, creativiteit, en vastberadenheid op het hoogste niveau van de patisseriekunst. Volg hun reis op sociale media en duik mee in de zoete geschiedenis & toekomst van de Belgische patisserie.