SOORTEN KOFFIEKOEKEN: WELK ZIJN DE POPULAIRSTE?

Soorten koffiekoeken: welk zijn de populairste?

Soorten koffiekoeken: welk zijn de populairste?

Bij ons in de Lage Landen zijn koffiekoekjes een standaardproduct bij warme bakkers. Hoewel het assortiment verschilt van streek tot streek, zijn er bepaalde soorten koffiekoeken die je overal terugvindt. In deze blog lees je welke koffiekoeken het populairst zijn.

1. Chocoladekoek

Veruit op de eerste plaats – en volledig terecht – staat de overheerlijke crèmekoek met chocolade. Bij welke warme bakker je ook komt: het is zonder uitzondering de eerste koffiekoek die helemaal uitverkocht is, omdat je te laat bent wakker geworden.

2. Boule de Berlin

Op een eerbare tweede plek vind je de boule de Berlin. Of zoals de voormalige Amerikaanse president John F. Kenny ook zei: ein Berliner. Deze koffiekoeken komen – oh verrassing – oorspronkelijk uit Duitsland.

Berlijnse bollen worden in België gevuld met lekkere banketbakkersroom met daarbovenop een dikke laag poedersuiker. Toch hebben de originele Berlijnse bollen eigenlijk een vulling van aardbeienjam of pruimenmoes.

3. Appelflap

Nog net op het podium zien we de appelflap. Dit driehoekige bladerdeeggebakje wordt gevuld met appelblokjes en in speciale varianten ook met rozijnen. Over het algemeen proef je in appelflappen enkel de ‘golden delicious’, omdat deze appels het hele jaar door beschikbaar zijn.

4. Lange Suisse

Lange Suisse oftewel lange rozijnenkoeken bestaan uit klassiek bladerdeeg met banketbakkersroom en rozijnen. Het gezegde ‘the icing on the cake’ is hier letterlijk van toepassing, want het geheel is mooi afgewerkt met een lekker laagje icing.

5. Boterkoek

Hoewel een boterkoek sterk lijkt op een Franse croissant, is deze lekkernij vele zoeter en romiger. Ook boterkoeken zijn gemaakt van bladerdeeg en ze bestaan in twee varianten: zonder en met rozijnen. Je vindt er zelfs met een laagje chocolade.

Vind nu een banketbakker in jouw buurt!

Heb je nu zin gekregen in koffiekoeken en ben je op zoek naar een banketbakker in jouw buurt? Bakkers Vlaanderen is de snelste en kortste weg.

Het maakt niet uit in welke gemeente of provincie je woont: bij Bakkers Vlaanderen vind je steeds een banketbakker in jouw buurt. Het enige wat je hoeft te doen, is hier jouw postcode of gemeente ingeven.