VOEDINGSWAARDE BROOD: HOEVEEL ENERGIE KRIJG JE ERVAN?

Voedingswaarde brood: hoeveel energie krijg je ervan?

Voedingswaarde brood: hoeveel energie krijg je ervan?

Brood heeft een grote voedingswaarde, want het is een verzameling van allerlei voedingsstoffen die jouw lichaam nodig heeft. In deze blog gaan we dieper in op welke soorten voedingsstoffen brood precies bevat.

 

Wat is de voedingswaarde van brood?

Brood is een verzameling van verschillende voedingsstoffen die nuttig zijn voor jou. Zo krijgt jouw lichaam dankzij brood een overvloed aan koolhydraten, eiwitten, vitamines B en mineralen binnen. Maar vooral: brood bevat veel voedingsvezels.

Het allerbelangrijkste ingrediënt dat aan brood een grote voedingswaarde geeft is bloem. Al kan de bakker natuurlijk ook nog vruchten, noten en zaden toevoegen aan het brood. Die zaken vergroten dan ook de totale voedingswaarde.

Over het algemeen kunnen we de voedingswaarde van brood opsplitsen in twee groepen: macro- en microvoedingsstoffen.

 

1. Macrovoedingsstoffen

Macrovoedingsstoffen zijn bouwstoffen en leveren energie aan jouw lichaam. Het is belangrijk dat je van deze voedingsstoffen dagelijks een grote hoeveelheid opeet. Onder macrovoedingsstoffen bedoelen we meer bepaald eiwitten, vetten en koolhydraten.

 

2. Microvoedingsstoffen

Goede voorbeelden van microvoedingsstoffen zijn vitamines en mineralen. Van deze voedingsstoffen heeft jouw lichaam een kleinere hoeveelheid nodig dan van macrovoedingsstoffen. Toch zijn ze daarom niet minder belangrijk voor het optimaal functioneren van je lichaam.

 

Vind nu een warme bakker in jouw buurt!

Wil je graag brood kopen? Bakkers Vlaanderen is de snelste en kortste weg naar een warme bakker in jouw buurt.

Het maakt niet uit in welke gemeente of provincie je woont: bij Bakkers Vlaanderen vind je steeds een ambachtelijke bakker in jouw buurt. Het enige wat je hoeft te doen, is hier jouw postcode of gemeente ingeven.