WAAROM EN WAAR EEN TAART MET FOTO BESTELLEN

Waarom en waar een taart met foto bestellen

Waarom en waar een taart met foto bestellen

Happy birthday to you, happy birthday to you, happy birthday dear… genoeg gezongen. Tijd voor waar het echt om draait bij je verjaardag: cadeautjes en taart! Want op jouw dag van het jaar wil je smullen van de lekkerste taart die je ooit hebt gegeten. Bovendien moet de taart niet alleen hemels lekker zijn, maar ze moet er ook hemels mooi uitzien. Al eens gedacht aan een taart met foto? Een taart met foto bestellen, geeft je taart immers een zeer persoonlijke touch. En je kunt de foto zelf ook opsmullen. We vertellen je graag wat meer over deze unieke lekkernij.

Hoe wordt een taart met foto gemaakt?

Eigenlijk gaat het er niet veel anders aan toe dan bij een klassieke printer. Bij het bestellen van een taart met foto overhandig je de bakker een digitale foto die je op de taart wenst of een gewone foto die de bakker dan zelf zal scannen. Met de digitale versie gaat hij of zij vervolgens aan de slag. De bakker beschikt meestal over een speciale printer waarbij gebruikt wordt gemaakt van eetbaar papier en eetbare inkt. Het eetbare papier staat bekend als ouwel sheets of frosting sheets; een soort van glazuurpapier. Het kan gemaakt zijn van verschillende materialen zoals een combinatie aardappelen en suiker. Ook de inkt is niet-giftig, meestal smaakloos en eetbaar. Het gaat om een mix van suiker en kleurstoffen.

Is het eten van een fototaart veilig?

Ja hoor, je kunt je met hartelust op deze taart werpen! Zowel de taart zelf als de foto kan en mag je lekker opsmullen. De volledige taart is 100% eetbaar! De meeste foto's hebben weinig tot geen structuur en weinig tot geen smaak. Het materiaal waarvan ze zijn gemaakt gaat ervoor zorgen dat de foto als het ware door de taart wordt geabsorbeerd zodat de foto en de taart één geheel vormen. Het lijkt wel alsof de foto direct op de taart geprint werd.

Waarom een taart met foto bestellen?

Wij zouden een taart met foto bestellen omdat het net iets unieker en persoonlijker is dan een klassieke taart. Bovendien kost deze taart niet veel meer dan een gewone taart. Je kunt er leuke herinneringen mee oproepen en je verjaardag of feestje zo een unieke persoonlijke touch meegeven.

Waar kan je een taart met foto bestellen?

Het maken van deze soort taart is ondertussen al goed ingeburgerd bij onze bakkers. In ieder dorp vind je dan ook wel een bakker die je hierbij kan helpen. Check zeker eens het platform van Bakkers Vlaanderen voor een bakker in jouw buurt waar je deze taart met foto kunt bestellen. Van een bakkerij in Antwerpen tot een bakkerij in Brugge…