WAAROM IS HET ETEN VAN VEZELS ZO BELANGRIJK?

Waarom is het eten van vezels zo belangrijk?

Waarom is het eten van vezels zo belangrijk?

Bart Van Geluwe is buikchirurg. Houd zich dagelijks bezig met problemen en operaties in de buik. Onlangs verscheen zijn boek Achterwerk.

“Patiënten denken heel vaak dat een ontbijt met bruinbrood en zeker bruinbrood met een glaasje sinaasappelsap voldoende is om te kunnen spreken over vezelrijke voeding. Het is inderdaad een goede inspanning en het is inderdaad beter bruinbrood te eten dan witbrood. Maar we moeten eigenlijk richting die 30 gram vezels per dag gaan. Dus eigenlijk zou het beter zijn om onze vezelinname 's morgens reeds op een deftig peil te gaan brengen. En dan ziet u dat u uw ontbijt kan verrijken met een betere bron van vezels, bijvoorbeeld VollerKoren, dat toch met een sneetje brood reeds aan 4 gram vezels komt. Als u dan nog weet dat wij Vlamingen ongeveer 140 gram brood per dag eten, dan ziet u met een kleine berekening dat het implementeren van VollerKoren in uw ontbijt ongeveer de helft van uw dagelijkse vezelinname verzorgt. VollerKoren helpt op een eenvoudige wijze om de dagelijkse behoefte aan vezels in te vullen.”  

 

Promotie & winkel ondersteuning

Bij aankoop van 2 zakken Vollerkoren, ontvangt u gratis het boek Achterwerk van Dr. Bart Van Geluwe, een pakket “kras en win” loten, schapkaarten en een A3 poster. Vollerkoren heeft een eigen website www.vollerkoren.be, waarop het interview met Dr. Bart Van Geluwe te bekijken is, middels de QR code op de poster. De winkelactie eindigt op 31.03.2022

 

VollerKoren, lekker brood met 35% meer vezels

Om uw klanten aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voedingsvezels te helpen, is er VollerKoren, hét brood dat 35% meer voedingsvezels bevat dan volkorenbrood en verrijkt is met vitamine D. Vollerkorenbrood smaakt ook nog eens voortreffelijk.

Deze broodmix maakt het mogelijk om een smakelijk brood te maken met een goede vershouding. Het combineert de voordelen van vezels en vitamine D. Vezels dragen bij aan een gezonde spijsvertering, werken cholesterolverlagend en dragen daarmee bij aan een betere gezondheid. Waarom vitamine D aan toevoegen? Vitamine D is een hormoon dat essentieel is voor de gezondheid en dat vaak wordt geassocieerd met de vitamine van de zon.