Vele bakkers eigenen zich de titel toe, maar wat is een banketbakker? En wat doet hij eigenlijk? Kan je er zomaar een worden? In deze blog gaan we dieper in op het beroep en de verschillende eigenschappen.
Eigenlijk zegt de naam het al: een banketbakker is gespecialiseerd in banketproducten: van het bedenken van het concept tot de productie en de verkoop. Met banketproducten bedoelen we alle bekende lekkernijen: gebak, chocolade, taarten, koekjes, cake en zelfs marsepein.
Toegegeven: wat een banketbakker doet, lijkt sterk op de bezigheden en specialisaties van een patissier. Het grote verschil tussen deze beroepen is dat een patissier meer gespecialiseerd is in het exclusievere segment en zoetigheden. Banketbakkers kunnen immers ook producten op broodbasis verkopen.
Wie de beroepsactiviteit van brood- en banketbakker wil uitoefenen, moet naast de basiskennis bedrijfsbeheer ook de sectorale beroepsbekwaamheid bewijzen. Met dat laatste wordt bedoeld dat je een geldig diploma en voldoende praktijkervaring moet hebben.
Ben je op zoek naar een banketbakker in jouw buurt? Bakkers Vlaanderen is de snelste en kortste weg.
Het maakt niet uit in welke gemeente of provincie je woont: bij Bakkers Vlaanderen vind je steeds een banketbakker in jouw buurt. Het enige wat je hoeft te doen, is hier jouw postcode of gemeente ingeven.