WAT IS MELKBROOD?

Wat is melkbrood?

Wat is melkbrood?

Wat is melkbrood nu eigenlijk? Is er een wettelijke bepaling rond melkbrood? En bevat melkbrood meer vetten? In deze blog lees je meer over de ingrediënten, de smaak, het vetgehalte, de prijs en wanneer de aanduiding melkbrood van toepassing is.

 

Wat is melkbrood?

In normaal brood wordt water toegevoegd aan het deeg, maar dat is niet het geval bij melkbrood. Melkbrood wordt immers gemaakt met bloem en/of meel, zout, gist en melk in plaats van water. Melk zorgt voor een extra smaakcomponent, terwijl water geen smaak heeft.

Melkbrood bevat door de toevoeging van melk echter wel een kleine hoeveelheid meer vet dan een normaal brood. Ook is melk duurder dan water, wat zich vertaalt in een iets hogere verkoopprijs van melkbrood.

 

Wat zegt de wet over melkbrood?

De wet is duidelijk over wanneer er sprake is van melkbrood. De aanduiding melkbrood mag namelijk uitsluitend gebruikt worden voor brood waaraan melkbestanddelen in hun natuurlijke verhouding zijn toegevoegd. Het melkvetgehalte moet tenminste 1,5 % van de droge stof bedragen.

 

Melkbrood kopen? Vind nu een warme bakker in je buurt!

Bakkers Vlaanderen is de snelste en kortste weg naar een warme bakker bij jou in de buurt. Het maakt niet uit in welke gemeente of provincie je woont: bij Bakkers Vlaanderen vind je steeds een ambachtelijke bakker in jouw buurt. Het enige wat je hoeft te doen, is hier jouw postcode of gemeente ingeven.