KONINKLIJKE ZEELANDIA GROEP NEEMT WOUTERS NV EN HAAR BAKKERIJACTIVITEITEN OVER.

Koninklijke Zeelandia Groep neemt Wouters nv en haar bakkerijactiviteiten over.

Sinds 1 mei jl. maakt Wouters nv deel uit van de  Koninklijke Zeelandia Groep. Wouters nv is een in Lokeren gevestigd Belgisch familiebedrijf dat al bijna 100 jaar actief is in bakkerijgrondstoffen, oliën en frituurvetten.

Marc Cuypers, Managing Director Zeelandia Belux.

"Wouters is voor Zeelandia een strategische overname, zowel omwille van het sterke kwaliteitsimago als fabrikant van bakkerijpasta’s als voor het groeipotentieel in de rest van Europa",  aldus Marc Cuypers, Managing Director Zeelandia Belux. "We zijn hier zeer gelukkig mee. Zeelandia heeft in haar missie opgenomen dat zij de brood- en banketbakkerij sterker wil maken. Een van de grote pijlers daarvoor is innovatie en deze vertalen naar succesvolle producten en oplossingen voor haar klanten. Met de overname van Wouters versterkt Zeelandia zich met een aantal procestechnologieën die een zeer goede aanvulling zijn op de bestaande competenties van Zeelandia." 

Robrecht De Baets, General Manager Wouters NV.

In 2021 blijven Wouters nv en Zeelandia Belux naast elkaar actief op de Belgische markt. Dit betekent dat vanaf nu twee sterke merken op de Belgische markt de krachten bundelen. De olie & vetten activiteit van Wouters nv – die zich vooral op de foodservice en de voedingsindustrie richtte – werd verkocht aan Remia, een Nederlands familiebedrijf.