BESTE IJSJE VAN BELGIë: HIBISCUS EN KANEEL

Beste ijsje van België: Hibiscus en Kaneel

Beste ijsje van België: Hibiscus en Kaneel

Djordy van Kemseke (27) uit Schilde is Belgisch Kampioen Ijsbereiding geworden. Hij won de Carpigiani Challenge, de eerste Europese manche van de Gelato Festival World Masters. Van Kemseke haalde het tijdens een uitermate spannende wedstrijd in de Gelato University bij organisator Carpigiani Ambachtelijk Benelux. Zijn winnende creatie? Een combinatie van Hibiscus en Kaneel-ijs. ​ De winnaar alsook zilver en brons mogen ons land in 2024 vertegenwoordigen op het Europees kampioenschap. ​

​ ​ ​

"Het lijkt wel of ik ontwaak uit een fantastische droom", reageert de nieuwe Belgisch Kampioen Ijsbereiding Djordy Van Kemseke van Dito's Ice Cream uit Schilde. "Ik zag de vorige wedstrijden en wilde absoluut eens meedoen. Natuurlijk had ik me goed voorbereid. Maar dat doet iedereen hé: je moet zien wat hier allemaal gepresteerd wordt. ​ Dit verwachtte ik totaal niet. Mijn combinatie bedacht ik vorig jaar al en ik ben die dan steeds verder gaan verfijnen. Ik koos bewust voor de erg frisse smaak van Hibiscus en een vleugje kaneel. Super dat die het haalde. Hoe ik deze titel ga vieren? Geen idee. Niets gepland. Ik ging vanavond eigenlijk gewoon bij mijn vader een hapje eten. En volgend jaar mag ik ook nog eens naar het Europees kampioenschap? Zalig, terug stress." ​ ​ ​

 

De top 3 van het Belgisch Kampioenschap 2023:

  1. Djordy van Kemseke, Dito's Ice Cream (Schilde), Hibiscus & Kaneel
  2. Tom van den Berge, ​ Delicioso BV (Burst), Pijnboompitten Basilicum Pecorino Tahini Straciatella
  3. Ilyas Aarab, Veron (Antwerpen), Sweet Almond Cheese & Dates