VRAAG ERKENNING VOOR JE BAKKERSERVARING AAN

Vraag erkenning voor je bakkerservaring aan

Vraag erkenning voor je bakkerservaring aan

Vorig jaar ontwikkelden CVO EduKempen en CVO Brussel een EVC-instrument in samenwerking met Alimento, Bakkers Vlaanderen en VDAB. Het EVC-instrument werd ondertussen goedgekeurd en CVO EduKempen werd erkend als EVC-testcentrum.

EVC staat voor ‘erkennen van verworven competenties’. Dat wil zeggen dat je een erkenning krijgt van de competenties die je al beheerst door je ervaring. Competenties bestaan uit vaardigheden en kennis. Concreet is dit wat je al kent en kunt. Door je ervaring voor een beroep te laten erkennen, kan je op een korte, efficiënte manier een kwalificatiebewijs behalen.

Het is vanaf nu ook mogelijk om je ervaring aan te tonen bij een EVC-testcentrum voor het beroep Bakker. Ben je al lange tijd actief als bakker, maar heb je het gevoel dat je competenties niet volledig erkend worden door de sector? Ben je ervan overtuigd dat je wel alle competenties bezit om recht te hebben op deze erkenning?

Laat je competenties dan testen bij een erkend EVC-testcentrum zoals CVO EduKempen. Het aantal testcentra kan verder uitbreiden in de toekomst. Je vindt de erkende testcentra op het Register van Beroepskwalificerende trajecten.

Geïnteresseerde kandidaten kunnen algemene informatie over EVC voor een beroepskwalificatie vinden in het Nederlands, Frans of Engels op de website EVC.

 

Foto v.l.n.r.: Jan Vanderghote (Alimento), Sharon Van Hout (kandidaat), Eddy van Damme (Bakkers Vlaanderen) & Werner Jansen (leerkracht bakkerij).