ONTDEK WELKE 360 (!) POTENTIëLE BEROEPSKOSTEN JIJ KAN AFTREKKEN ALS ZELFSTANDIGE!

Ontdek welke 360 (!) potentiële beroepskosten jij kan aftrekken als zelfstandige!

Ontdek welke 360 (!) potentiële beroepskosten jij kan aftrekken als zelfstandige!

De Belgische start-up Accountable lanceert samen met hr-dienstengroep Liantis de website beroepskosten.be: een gratis website die alle beroepskosten voor de ongeveer 1,2 miljoen zelfstandigen in ons land op een rijtje zet. Een kleine revolutie voor Belgische zelfstandigen en freelancers, want beroepskosten blijven voor hen een zeer complex gegeven.360 potentiële beroepskosten


360 potentiële beroepskosten

Een zakendiner, een abonnement op de sportclub of zelfs de aankoop van een nieuwe auto: welke zelfstandige, in hoofd- of bijberoep, heeft zich niet eens afgevraagd of deze uitgaven aftrekbaar zijn op de belastingaangifte?

Dankzij de samenwerking van twee belangrijke spelers in hun domein - fintech start-up Accountable en de Belgische hr-dienstengroep Liantis - kunnen gebruikers nu gratis zoeken op de website beroepskosten.be in een lijst van meer dan 360 potentiële beroepskosten en ontdekken of ze al dan niet aftrekbaar zijn. Ze kunnen ook zien hoeveel andere zelfstandigen deze uitgaven aftrekken en praktisch advies krijgen voor hun onderneming. De inhoud voor de website werd zorgvuldig geselecteerd door echte experts (en niet door AI), verspreid over het hele land.


Een platform dat zich aanpast

Beroepskosten.be, dat ook in het Frans en het Engels beschikbaar is, betekent dus een grote stap voorwaarts voor Belgische zelfstandigen en freelancers en maakt het veel gemakkelijker om hun beroepskosten te beheren.

Hoewel de website al een groot aantal situaties dekt, zullen Liantis en Accountable ze blijven ontwikkelen om de vragen en opmerkingen van gebruikers te beantwoorden. Zo willen de twee initiatiefnemers op termijn meer uitgaven en filters toevoegen, onder meer op basis van het beroep van de bezoeker. Het platform zal ook de mogelijkheid bieden om als gebruiker bepaalde uitgaven aan te bevelen aan anderen. Bovendien zullen accountantskantoren en andere beheerders in de toekomst ook zaken kunnen personaliseren.