AMBACHTELIJKE IJSBEREIDERS VERENIGEN ZICH VIA BAKKERS VLAANDEREN

Ambachtelijke ijsbereiders verenigen zich via Bakkers Vlaanderen

Ambachtelijke ijsbereiders verenigen zich via Bakkers Vlaanderen

Onder het motto ‘Samen Sterk’ verenigen ambachtelijke ijsbereiders zich onder de koepel van Bakkers Vlaanderen. “We willen graag de echte ambachtelijke ijsbereider bij elkaar krijgen. Bij deze doe ik dan ook een oproep aan alle ambachtelijke ijsbereiders om zich aan te sluiten bij Bakkers Vlaanderen”, stellen initiatiefnemers Wim Van houcke (Gelati Van houcke) en Frank Meyers (Crèmedaus Bilzen).

Eerst een veelvoorkomend misverstand uit de wereld helpen. We hebben het de hele tijd over ‘bakkers’. Toegegeven, dat is om het ons makkelijk te maken. ‘Bakker’ is nu eenmaal een alles omvattende term, maar voor ons betekent dit zowel broodbakker, banketbakker, chocolatier als ijsbereider. De vier artisanale beroepen die met natuurlijke basisproducten aan de slag gaan zijn verenigd in de bakkerijfederatie Bakkers Vlaanderen. Het aantal ijsbereiders binnen de federatie ligt niet zo hoog, maar daar kan snel verandering in komen.

Nieuwe aanpak 

“We gaan voor een nieuwe aanpak”, legt Wim Van houcke, ijsbereider uit Bornem en reeds jarenlang lid van Bakkers Vlaanderen uit. “Een tijdje geleden zijn we een groepje opgestart dat intussen bestaat uit 7 leden die elkaar met raad en daad bijstaan. Nu is hét moment om actie te voeren en onze groep uit te breiden. Het beroep ‘ijsbereider’ zit in de lift. Onder de koepel van Bakkers Vlaanderen kunnen we ons groeperen en een logo uitwerken die onze ambacht in de kijker zet. Naast groepsaankopen zijn ook bedrijfsbezoeken en demo’s interessante pistes om een groepsgevoel te creëren. Het lidgeld van Bakkers Vlaanderen is dus zeker zijn geld waard zijn.”

Van houcke zelf baat al meer dan dertig jaar zijn eigen ijsatelier uit. “Ijsbereider is een beroep dat om passie vraagt. We moeten zo veel mogelijk van elkaar leren en samen doorgroeien. Wie koopt waar zijn producten en aan welke prijs? Ik geloof heel hard in dit project.”

Lid worden van Bakkers Vlaanderen?

T: 03.287.69.94 (secretariaat BV) – 0475.67.46.13 (consultant voor de ijsbereiders Willy Mahaudens)
E: info@bakkersvlaanderen.be
W: www.bakkersvlaanderen.be